Primeur onder Schreuder: alle landgenoten op de bank

©Orange Pictures/Photo News
©Orange Pictures/Photo News Foto: © https://blauwzwartfans.be/2022/03/primeur-onder-schreuder-alle-landgenoten-op-de-bank/

Alfred Schreuder heeft zijn keuze gemaakt: Charles de Ketelaere keert op KV Oostende terug in de basis en dat gaat ten koste van Noa Lang. Of dat nou is omdat Lang uit vorm is of vanwege zijn houding op Seraing; opvallend is het zeker. Niet in de laatste plaats omdat voor het eerst sinds de aanstelling van Schreuder alle Nederlanders op de bank beginnen.

Het begin van 2022 had niet turbulenter kunnen beginnen voor Club Brugge. Philippe Clement vertrok naar AS Monaco en in de persoon van Schreuder had Club op dezelfde dag nog een vervanger aangetrokken. Schreuder kreeg bij zijn komst een duidelijk opdracht mee, namelijk dichter in de buurt van Union komen. En anders voorkomen dat de koploper verder uit het zicht zou raken.

In zijn poging om Club Brugge terug te brengen in de titelstrijd, gooide Schreuder het over een andere boeg dan zijn voorganger. Opvallend was vooral de rol voor Vormer. Waar Vormer onder Clement niet langer onomstreden was, kreeg hij van Schreuder een nieuwe kans. Niet in de rol die we van hem gewend waren, maar als '6'. De nieuwe hoofdtrainer van Club Brugge was erg gecharmeerd van Vormer op die positie. Vooral in de wedstrijden tegen clubs die inzakken zouden de kwaliteiten van de kapitein goed tot uiting komen.

Maar met Vormer op '6' bleek Club ook heel kwetsbaar in de omschakeling. Het duurde dan ook niet heel lang voordat de aanvoerder terug op de bank belandde. Hij verloor zijn plek aan Denis Odoi, de winteraanwinst die veel indruk maakt op de positie vlak voor de verdediging. Ook Dost begon veelbelovend onder Schreuder. De spits was evenals Vormer zijn basisplaats kwijtgeraakt in de eerste seizoenshelft. Na de winterstop was Dost met vier doelpunten in de eerste vier competitieduels echter van grote waarde voor zijn ploeg.

Lees ook: Schreuder grijpt in: Lang begint op de bank in Oostende

Dat kunnen we van Lang nog niet zeggen. De aanvaller was voor de winterstop goed op dreef, maar in de laatste weken wilde het niet vlotten. Een schorsing en coronabesmetting, gevolgd door matige optredens en een onprofessionele reactie op zijn wissel in Seraing. Wat de precieze reden is voor Lang zijn reserverol, is ons nog niet bekend. Maar duidelijk is dat Schreuder momenteel geen belangrijke rol ziet weggelegd voor zijn landgenoten. En dat is dus voor het eerst sinds zijn aanstelling.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand