Club YLA krijgt flink pak rammel bij start van play-offs

PHOTONEWS 10938303 017
PHOTONEWS 10938303 017 Foto: © Jan De Meuleneir/Photo News

Club YLA lijkt het kampioenschap uit haar hoofd te kunnen zetten. De damesploeg ging op de eerste speeldag van de play-offs met 0-6 onderuit tegen OH Leuven Women. Daardoor bedraagt de achterstand op koploper RSCA inmiddels acht punten.

Club YLA beleefde een uitstekende start van het seizoen. De dames wonnen hun eerste zeven competitiewedstrijden en waren de trotste koploper van de Scooore Super League. Maar op 6 november leden ze tegen KAA Gent hun eerste nederlaag. Nog amper van die tik bekomen verloor Club YLA ook van OH Leuven Women. De ploeg van Dennis Moerman won daarna nog maar vier keer in de competitie, waardoor de achterstand op RSCA Women en OH Leuven Women steeds groter werd.

Maar de dames hebben, evenals de heren, de mazzel dat de punten na afloop van de reguliere competitie worden gehalveerd. Daardoor bedroeg de achterstand op koploper RSCA Women bij aanvang van de play-off I 'maar' vijf punten. Maar dat zijn er nu dus acht geworden. Waar RSCA Women met 2-1 won van KRC Genk Ladies, ging Club YLA onderuit tegen OH Leuven Women. De Brugse damesploeg speelde op de slotdag van de reguliere competitie nog gelijk tegen OH Leuven Women, maar kwam zaterdagmiddag duidelijk tekort.

De ploeg uit Leuven opende na 22 minuten de score en slechts vijf minuten later lag de tweede ook al in het net. Wilde Club YLA er nog wat van maken in de tweede helft, was een snelle aansluitingstreffer van groot belang. Maar de thuisploeg mocht doelman Femke Schamp dankbaar zijn dat de achterstand niet direct nog groter werd. Schamp pakte uit met een prima reflex op een kopbal van dichtbij. Een kwartier later viel de 0-3 dan toch.

Pakslaag

Daarmee was de wedstrijd definitief beslist. De speelsters van Club YLA lieten hun koppies vervolgens hangen. Voor OH Leuven Women reden om in het laatste kwartier nog eens flink aan te zetten. De bezoekers maakten er na 75 minuten 0-4 van, alvorens een minuut later de netten voor de vijfde keer te doen trillen. Zo werd het een wel heel pijnlijke middag voor Club YLA. Tien minuten voor tijd werd het ook nog 0-6. Daar bleef het (gelukkig) bij.

Slechter konden de play-offs niet beginnen voor de Brugse dames. Wat de grote nederlaag met het vertrouwen van de ploeg van Moerman doet, zal volgende week moeten blijken. Dan gaat ze op bezoek bij Standard Fémina. Dat belooft opnieuw een lastige middag te gaan worden.