Schreuder staat voor lastige keuzes: 'Moeten realistisch zijn'

©Orange Pictures/Photo News
©Orange Pictures/Photo News Foto: © https://blauwzwartfans.be/2022/03/primeur-onder-schreuder-alle-landgenoten-op-de-bank/

Alfred Schreuder had vrijdagmiddag goed nieuws voor ons in petto. Hij werkt namelijk met een volledige groep toe naar het uitduel met Eupen. Ook Tajon Buchanan is terug inzetbaar. Dit betekent echter dat Schreuder keuzes moet maken die mogelijk ten koste gaan van de jonge spelers.

Sinds zijn aanstelling als hoofdtrainer van Club Brugge kwam het nog niet vaak voor dat Schreuder zich zonder problemen kon voorbereiden op een wedstrijd. Waar de coach bij zijn debuut tegen STVV bijvoorbeeld geen beroep kon doen op de geschorste Noa Lang, moest hij op KV Kortrijk niet alleen de positief op Covid-19 geteste Lang missen, maar ook Clinton Mata (geschorst) en Buchanan (interlands).

Ook in de thuiswedstrijd tegen Charleroi van afgelopen zondag moest Schreuder puzzelen. Bas Dost, in de eerste wedstrijden onder Schreuder zeker van een basisplaats, ontbrak wegens een voetblessure, terwijl Buchanan positief had getest op Covid-19. En dan was Éder Balanta ook nog eens geschorst. Maar zij zijn allemaal terug inzetbaar voor het bezoek aan Eupen.

Er moeten wel hele gekke dingen gebeuren willen Dost, Buchanan en Balanta ontbreken in de selectie voor de verplaatsing naar Eupen. Hun rentree zal mogelijk ten koste gaan van Noah Mbamba, Lynnt Audoor en Antonio Nusa. Zij zaten afgelopen zondag nog op de bank bij de hoofdmacht. Nusa mocht zelfs nog (heel) even invallen.

Keuzes maken

Schreuder realiseert zich dat hij, vooral in de voorhoede, lastige knopen moet doorhakken, al spreekt hij eerder over 'een luxeprobleem'. 'We zijn tevreden met de selectie. Iedereen is fit, maar helaas mogen er maar achttien spelers op het wedstrijdformulier', sprak hij vrijdag tijdens zijn persconferentie. 'We moeten morgen (zaterdag, red.) keuzes maken. We weten ook dat een aantal jonge jongens zich heel goed ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld Nusa en Sandra.'

De sterke ontwikkeling van de beloften maken de keuzes er nog ingewikkelder op voor Schreuder. 'Je hoopt altijd wel dat er jonge jongens bij de selectie kunnen. Maar we moeten ook realistisch zijn', aldus de oefenmeester. Mochten Mbamba, Audoor en Nusa de selectie niet halen, hoeven zij niet per se te treuren. Club NXT speelt, daags na de wedstrijd van Club Brugge tegen Eupen, een mogelijk cruciale pot in de strijd om promotie naar 1B.

De beloften krijgen maandagavond bezoek van Anderlecht U21, de huidige nummer twee van de beloftencompetitie. Club NXT deed begin deze week uitstekende zaken door STVV U21 met 0-2 te verslaan en is er natuurlijk alles aan gelegen om die zege een goed vervolg te geven. Daarbij kan de ploeg van Rik De Mil jullie support goed gebruiken. Wil jij erbij zijn? Klik dan hier!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand