NXT geeft het helemaal weg en slikt volgende domper

PHOTONEWS 10954862 034
PHOTONEWS 10954862 034 Foto: © Peter De Voecht/Photo News

Club NXT is er woensdagmiddag niet in geslaagd om zich ten koste van Midtjylland U19 te plaatsen voor de achtste finales van de UEFA Youth League. De Brugse beloften schoten uit de startblokken en leidden na een kwartier spelen al met 0-2. Maar de Denen knokten zich terug en trokken uiteindelijk aan het langste eind (3-2).

Club NXT was er veel aan gelegen om het jaar goed te beginnen. Maar met twee nederlagen in de eerste drie wedstrijden viel de start flink tegen. Geen perfecte aanloop dus naar de ontmoeting met Midtjylland U19 in de tussenronde van de UEFA Youth League. Maar Club NXT heeft voor de winterstop al bewezen dat het op het Europese podium boven zichzelf kan uitstijgen.

Dat was woensdagmiddag in Denemarken opnieuw nodig. Met Midtjylland U19 trof Club NXT namelijk een heel makkelijk scorende ploeg. Maar Rik De Mil kon een beroep doen op Senne Lammens, terwijl ook Cisse Sandra, Antonio Nusa en Lynnt Audoor ook van de partij waren. Vooral de aanwezigheid van Sandra was een flinke opsteker voor Club NXT. Hij was in de groepsfase nog vijf keer trefzeker.

Geweldige start

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Club NXT. Na drie minuten lag de bal namelijk al in het netje. Nusa strafte een fout van de Deense goalie genadeloos af: 0-1. Diezelfde Nusa had de score een paar minuten later kunnen en moeten verdubbelen. Oog in oog met de goalie schoof de Noor de bal echter langs de verkeerde kant van de paal. De goalie zag de ene na de andere Bruggeling voor zijn neus verschijnen. Zo redde hij uitstekend op een kopbal van Arne Engels.

Het tweede doelpunt van Club NXT kon niet uitblijven. Dat viel nog binnen het kwartier. Opnieuw was het Nusa die het net vond. Een geweldige start dus voor de Brugse beloften. Die kostte echter veel kracht. Club NXT schakelde naarmate de eerste helft vorderde dan ook wat terug. Maar voor Midtjylland was er niet heel veel te beginnen. Lammens hoefde pas na 28 minuten voor het eerst redding te brengen.

Dat was echter wel het teken voor de thuisploeg om er een schepje bovenop te doen. En dat resulteerde ook meteen in de aansluitingstreffer. Een slap schot hobbelde via de voet van Ibe Hautekiet achter Lammens. Club NXT moest er vervolgens nog voor waken dat het de voorsprong niet uit handen zou geven. Midtjylland was via een vrije trap van Aral Simsir nog dichtbij de 2-2. Maar gelukkig voor Club NXT kon Lammens de bal naast kijken.

Deksel op de neus

De start van de tweede helft was niet zo spectaculair als de eerste. Maar via een vrije trap van Engels was Club NXT wel dichtbij de 1-3. De middenvelder zag zijn poging echter net naast de verre paal ploffen. Zolang de 1-3 niet viel, bleef Midtjylland natuurlijk in de wedstrijd. Meer waarschuwingen had Club NXT niet nodig, maar de ploeg van De Mil kwam goed weg toen een bal via Lukas Mondele en Hautekiet langs de paal hobbelde.

Er brak toen toch een fase aan waarin Club NXT meer en meer onder druk kwam te staan en de 2-2 slechts een kwestie van tijd leek. Die viel vlak na het uur. Simsir bracht de thuisploeg na een mooie actie op gelijke hoogte. NXT kreeg dan toch het deksel op de neus voor de vele gemiste kansen in het eerste bedrijf. Maar tijd om daarbij stil te staan hadden de beloften niet. Een gelijke stand na negentig minuten betekende namelijk direct strafschoppen.

En die wil je als ploeg natuurlijk het liefst voorkomen. Maar zo dacht ook Midtjylland er ook over. De thuisploeg had het in de tweede helft beduidend een stuk meer naar haar zin. Dat resulteerde na 71 minuten in de voorsprong. Oscar Fraulo werd volledig over het hoofd gezien en kon simpel de 3-2 binnen schuiven. De derde Deense treffer bleek ook meteen de genadeklap voor Club NXT, dat niet meer in de buurt kwam van de gelijkmaker.