NXT blijft ploeteren in eigen land: treffer Pérez niet genoeg

PHOTONEWS 10883655 050
PHOTONEWS 10883655 050 Foto: © Ts/Photo News

Wat is er toch met Club NXT aan de hand? Waar de Brugse beloften voor de winterstop veel indruk maakten in de UEFA Youth League, slaan ze in de Pro League U21 nog geen deuk in een pakje boter. Donderdagavond gingen ze voor de tweede keer in 2022 onderuit, ditmaal tegen OH Leuven U21: 2-1.

Club NXT mocht vorig seizoen proeven van het tweede niveau en dat smaakte, ondanks de laatste plaats, naar meer. Maar de beloften moesten geduld hebben. De Pro League gunt de beloftenteams van andere ploegen uit 1A ook de kans om te promoveren naar 1B. Club NXT speelt om die reden zijn wedstrijden in de Pro League U21. Maar de ploeg van Rik De Mil is er natuurlijk veel aan gelegen om zo snel mogelijk terug te keren in 1B.

Maar dat belooft nog een pittig karwei te worden. En wie durfde dat te denken na de eerste twee wedstrijden? Club NXT won met 8-0 van Charleroi U21 en met 7-0 van KV Mechelen. De ploeg van De Mil leek als een sneltrein door de beloftencompetitie heen te denderen. Maar daar blijkt een paar maanden later niets van waar. De Brugse beloften staan momenteel op een vijfde plek. Die klassering geeft geen recht op promotie naar 1B.

Ze hadden donderdagavond de kans om over nummer vier KAA Gent heen te wippen. Maar zover kwam het dus niet. Hoewel De Mil tegen OH Leuven U21 kon beschikken over Senne Lammens, Noah Mbamba, Antonio Nusa en Daniel Pérez, ging Club NXT voor de tweede keer in drie wedstrijden onderuit. En daar zag het in eerste instantie nog niet naar uit.

Na een matige eerste helft opende Pérez al na vier minuten in de tweede helft de score. De Venezolaan viel woensdag nog in bij Club Brugge, maar was donderdag dus belangrijk voor de beloften. Daarmee leek Pérez Club NXT een lange tijd een belangrijke zege te bezorgen. Maar in de slotfase ging het alsnog helemaal mis voor de ploeg van De Mil.

OH Leuven U21 kwam in minuut 83 op gelijke hoogte en een paar minuten later zelfs op voorsprong. Club NXT kwam die dubbele tegenslag niet meer te boven en leed dus een pijnlijke nederlaag in Leuven. De achterstand op nummer vier KAA Gent U21 blijft twee punten, al heeft Club NXT nog wel een wedstrijd minder gespeeld. Maandag gaan de Brugse beloften op bezoek bij nummer drie Standard.