Loan Watch: Sowah debuteert, Openda krijgt pakslaag

©Orange Pictures/Photo News
©Orange Pictures/Photo News Foto: © https://blauwzwartfans.be/2022/02/vraagtekens-bij-keuze-van-sowah-voor-vertrek-naar-az/

Michael Krmencik, Loïs Openda, Thibault Vlietinck, Maxim De Cuyper, Thomas Van den Keybus, David Okereke, Youssouph Badji, Tibo Persyn en Kamal Sowah kozen er allemaal voor om Club Brugge tijdelijk te verlaten. In een nieuwe Loan Watch bespreken wij hun verrichtingen in het weekend.

Michael Krmencik (Slavia Praag)

Club Brugge en Krmencik willen na afloop van dit seizoen definitief afscheid nemen van elkaar. Maar daarvoor zal de Tsjech nog wel even flink zijn best moeten doen. Hij leek op de goede weg. Krmencik liet zich zien in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft en had een basisplaats bij de competitiehervatting van Slavia Praag.

Maar de spits werd in de thuiswedstrijd tegen Karvina al na zestig minuten naar de kant gehaald. Zijn optreden viel niet in de smaak en dat liet de trainer van Slavia Praag blijken door Krmencik zondag de hele wedstrijd op de bank te houden. Een teleurstelling voor de spits, die in 21 wedstrijden voor de hoofdmacht vier keer scoorde. Zonder Krmencik wist Slavia Praag overigens nipt te winnen bij Slovacko (0-1).

Loïs Openda (Vitesse)

Met vijftien doelpunten in 31 wedstrijden is Openda dit seizoen de grote uitblinker bij Vitesse. Maar in 2022 heeft hij zichzelf nog niet echt van zijn beste kant kunnen laten zien. Hij scoorde weliswaar de winnende op bezoek bij Feyenoord. Maar een week later kreeg hij een rode kaart wegens een elleboogstoot.

Die rode kaart hield Openda twee wedstrijden aan de kant, waardoor hij de wedstrijden tegen FC Twente en Ajax (beker) moest missen. Zonder Openda ging Vitesse twee keer dik onderuit: 3-0 tegen FC Twente en 5-0 bij Ajax. Maar er was hoop bij de Arnhemmers. Openda was immers terug inzetbaar voor het thuisduel met PSV.

Maar ook met de Club Brugge-huurling terug in de ploeg kon Vitesse geen vuist maken. Integendeel zelfs. PSV was met 0-5 veel en veel te sterk. Openda speelde de hele wedstrijd, maar kon niet voorkomen dat Vitesse wederom hard onderuit ging. Donderdag gaan Vitesse en Openda op bezoek bij Rapid Wien in de tussenronde van de UEFA Youth League.

https://twitter.com/MijnVitesse/status/1492602416587542533?s=20&t=wNI3CWm6lgBlkBKOeh9amA

Thibault Vlietinck (OH Leuven)

Er leek licht te schijnen voor Vlietinck aan het eind van een donkere tunnel. De flankspeler vertrok van de zomer voor het tweede opeenvolgende seizoen naar OH Leuven. Waar hij vorig seizoen nog geregeld aan de aftrap stond, kwam hij er in de eerste helft van het huidige niet aan te pas.

Maar daar leek na de winterstop dus verandering in te komen. Zo stond Vlietinck op 5 februari plots aan de aftrap van het uitduel met KV Oostende. Een paar dagen later ontbrak hij echter in de selectie voor het treffen met KRC Genk en zaterdag bleef hij de hele thuiswedstrijd tegen Cercle op de bank. OH Leuven won wel twee keer, waardoor de ploeg inmiddels in het linkerrijtje staat.

Maxim De Cuyper (KVC Westerlo)

KVC Westerlo stak voor de winterstop met kop en schouders boven de rest uit in 1B. Maar van de eerste vijf wedstrijden na de winterstop gingen er twee verloren. Ook Maxim De Cuyper, in de eerste seizoenshelft een van de uitblinkers, kon niet voorkomen dat KVC Westerlo onderuit ging tegen Waasland-Beveren en Deinze.

Maar van het weekend had de koploper van 1B weer wat te vieren. Met De Cuyper negentig minuten binnen de lijnen waren de Kemphanen met 1-0 te sterk voor Moeskroen. Daardoor komt promotie naar 1A weer een stapje dichterbij voor KVC Westerlo. De voorsprong op eerste achtervolger RWDM bedraagt nu acht punten.

https://twitter.com/KVCWesterlo/status/1492619301395873798?s=20&t=s-VN6IWOCczQ7l30hXkcbw

Thomas Van den Keybus (KVC Westerlo)

Mocht KVC Westerlo in de komende maanden promotie naar 1A veiligstellen, kan Van den Keybus een vinkje zetten achter een van zijn doelen voor zijn periode bij de Kemphanen. Hij sprak bij zijn presentatie namelijk de ambitie uit om met KVC Westerlo te promoveren naar 1A. En dat dan natuurlijk het liefst als basisspeler.

Over dat laatste hoeft Van den Keybus zich geen zorgen te maken. Hij dwong, evenals De Cuyper, al vroeg na zijn komst een basisplek af. En die heeft hij niet meer afgestaan. Ook in de thuiswedstrijd tegen Moeskroen stond Van den Keybus aan de aftrap en maakte hij de negentig minuten vol.

David Okereke (Venezia FC)

Waar De Cuyper en Van den Keybus dus afstevenen op promotie, moet Okereke serieus rekening houden met degradatie naar de Serie B. Okereke vertrok afgelopen zomer naar Venezia FC. Hij was vooralsnog vijf keer trefzeker. Ondanks zijn doelpunten staat Venezia FC op de achttiende plek, die de ploeg na 38 wedstrijden naar het tweede niveau stuurt.

Maar er zijn nog veertien wedstrijden te gaan dit seizoen. Zondag deed Venezia FC alvast goede zaken. De ploeg won, met Okereke in de basis, met 1-2 van Torino FC. De Nigeriaan maakte de wedstrijd echter niet vol. Hij werd diep in de blessuretijd met een rode kaart van het veld gestuurd. Daardoor mist hij de thuiswedstrijd tegen Genoa. Een belangrijke voor Venezia FC, want Genoa is de nummer achttien.

https://twitter.com/VeneziaFC_EN/status/1492616034498478080?s=20&t=OIvHCazvVluKyzY8y8wjkQ

Youssouph Badji (Charleroi)

Na slechts 203 minuten in het shirt van Stade Brest besloot Club Brugge om Badji voortijdig terug te halen uit Frankrijk. Maar bij Blauw-Zwart was er geen plek voor de Senegalees, die om die reden op Deadline Day vertrok naar Charleroi. In dienst van de Zebra's keerde Badji zondag terug in Jan Breydel.

De spits begon op de bank, maar kwam na een uur binnen de lijnen om de 1-1 te forceren. Die viel echter niet. Vlak na de 2-0 van Mats Rits kreeg Badji een kans om de spanning terug te brengen. Hij kwam echter niet helemaal uit met zijn passen.

Tibo Persyn (KVC Westerlo)

De blauwzwarte enclave bij Westerlo werd vorige maand uitgebreid met de komst van Persyn. Persyn, die van de zomer op huurbasis de overstap maakte van Inter naar Club, hoopt zich bij de koploper van 1B in de kijker te spelen van Alfred Schreuder. Maar de vleugelverdediger moet geduld hebben.

Persyn kwam vooralsnog twee keer als invaller in actie. Maar in de afgelopen twee wedstrijden waren er geen minuten voor hem weggelegd. Persyn ontbrak in het thuisduel met Deinze omdat hij niet speelgerechtigd was. Dat was hij wel voor het treffen met Moeskroen, maar de trainer van KVC Westerlo had hem niet nodig.

Kamal Sowah (AZ)

Negen miljoen telde Club Brugge neer voor de komst van Sowah. Maar na achttien wedstrijden, waarin Sowah niet wist te scoren, namen beide partijen tijdelijk alweer afscheid van elkaar. De Ghanees trok naar AZ, waar hij zijn topvorm hoopt terug te vinden. Sowah moest echter geduld hebben, want het duurde even voordat hij in het bezit was van een werkvergunning.

Zondag kwam hij dan eindelijk in actie voor zijn tijdelijke nieuwe werkgever. Hij deed een halfuur mee in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. 'Voor mijn eerste wedstrijd ging het wel oké. Er kan nog genoeg verbeterd worden, maar ik krijg al meer gevoel bij het team', klinkt het namens Sowah op de clubsite. 'Ik probeer zo goed mogelijk te doen wat de coach van mij vraagt zonder bal, maar mijn grootste kwaliteit is wel mijn snelheid aan de bal.'

https://twitter.com/AZAlkmaar/status/1492840990746587139?s=20&t=OIvHCazvVluKyzY8y8wjkQ
Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand