KVC Westerlo en Club-huurlingen krijgen pak rammel

©Orange Pictures/Photo News

Er stond in de eerste seizoenshelft geen maat op KVC Westerlo. Maar na de winterstop wil het nog niet echt vlotten bij de Kemphanen. Woensdagavond gingen ze al voor de tweede keer onderuit. Ook Club Brugge-huurlingen Maxim De Cuyper en Thomas Van den Keybus konden de nederlaag tegen Deinze niet voorkomen.

Toen De Cuyper en Van den Keybus in de zomer voor het eerst het shirt van KVC Westerlo aantrokken, lieten ze er geen gras over groeien. Beiden willen dolgraag met de Kemphanen promoveren naar het hoogste niveau. Voor de winterstop zette KVC Westerlo al een grote stap richting promotie. Er werd slechts één keer verloren.

Maar na de winterstop draait de machine nog niet op volle toeren. Bij de competitiehervatting won KVC Westerlo weliswaar nog met 0-2 op het veld van RWDM. Maar een week later was Waasland-Beveren met 2-0 te sterk. Reden voor paniek was er echter nog niet bij KVC Westerlo. De ploeg genoot immers een straatlengte voorsprong op haar achtervolgers.

Maar die wordt wel steeds kleiner. De 3-0 overwinning op Lommel van afgelopen zondag kreeg woensdagavond namelijk geen goed vervolg. KVC Westerlo, waar De Cuyper en Van den Keybus een basisplaats hadden, ging onverwachts hard onderuit tegen Deinze. De bezoekers, als nummer vier afgereisd naar Het Kuipje, openden al na tien minuten de score.

Pijnlijk

KVC Westerlo had dus nog alle tijd om de scheve situatie recht te zetten. Maar in de tweede helft werd de avond er alleen nog maar pijnlijker op voor de thuisploeg. Deinze liep in het laatste halfuur uit naar 0-3, tevens de eindstand. Het betekende de derde nederlaag van het seizoen voor de koploper van 1B. RWDM volgt nog altijd op liefst acht punten. Maar de Kemphanen zullen zichzelf toch even achter de oren krabben.

Van den Keybus speelde overigens de hele wedstrijd, terwijl De Cuyper na 77 minuten werd vervangen. Tibo Persyn, die vorige maand ook op huurbasis de overstap maakte van Club Brugge naar KVC Westerlo, kwam niet in actie. Persyn behoorde zelfs niet eens tot de wedstrijdkern. Waarom is ons nog niet duidelijk.