Dubbelslag van Rits brengt Club iets dichterbij Union

PHOTONEWS 10967077 103
PHOTONEWS 10967077 103 Foto: © Jan De Meuleneir/Photo News

Club Brugge heeft zondagavond gedaan wat het moest doen. Dankzij een 2-0 overwinning op Charleroi profiteerde het volop van de misstap van Union. Mats Rits werd met twee treffers de gevierde man.

Alfred Schreuder heeft nog niet de kans gehad om toe te werken naar een vaste basis. Ook niet in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Charleroi. Club Brugge had weliswaar geen midweeks programma. Maar de personele problemen namen desondanks toe. En dat is niet voor het eerst sinds de aanstelling van Schreuder als hoofdtrainer.

De opvolger van Philippe Clement kon in de thuiswedstrijd tegen Charleroi geen beroep doen op Tajon Buchanan (corona) en Bas Dost (geblesseerd). Dat maakte de weg vrij voor de rentree van Noa Lang, terwijl Andreas Skov Olsen voor het eerst mocht beginnen. De entree van Skov Olsen aan de aftrap ging ten koste van Ruud Vormer. De kapitein begon voor het eerst onder Schreuder op de bank.

Een overwinning op Charleroi was om meerdere redenen noodzakelijk. Niet alleen om de teleurstelling van de verloren Slag om Vlaanderen weg te spelen. Maar ook om een play-off ticket niet nog verder in het gedrang te laten komen. Het initiatief lag vanaf minuut één bij Club. Maar het kostte de ploeg van Schreuder veel moeite om zich door de defensie van Charleroi te spelen.

De eerste serieuze mogelijkheid was dan ook voor de bezoekers. Simon Mignolet redde op een afstandsschot van Daan Heymans, waarna Vakoun Issouf Bayo in tweede instantie voorlangs schoot. Een waarschuwing die Club wakker leek te schudden. Een paar minuten later kreeg Eduard Sobol namelijk een opgelegde kans om de score te openen. Maar Sobol kreeg de bal na een goede actie van Charles de Ketelaere niet voorbij Bingourou Kamara.

Toch de voorsprong

Veel beter dan vorige week was het niet wat Club liet zien. Het tempo lag laag en té vaak werd gekozen voor het balletje breed in plaats van vooruit. De ene keer dat Club wel snel de diepte koos, konden de ploeg van Schreuder en haar supporters direct juichen. Stanley Nsoki speelde zich knap onder de druk vandaan, leverde de bal in bij Hans Vanaken en na een pass van Denis Odoi kon Mats Rits afronden.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1492926278005055496?s=20&t=J1Y8ZKQP69YxcuUDpR_UHA

Ondanks een moeizame eerste helft toch een voorsprong bij rust. Dat was natuurlijk mooi meegenomen. Maar in de tweede helft moest het toch echt stukken beter. De eerste kans na rust was echter voor Charleroi. En wat voor een. Bayo werd volledig over het hoofd gezien en kon van dichtbij afdrukken, maar hij faalde hopeloos. Daar kwam Club dus goed weg. Aan de andere kant schoot Skov Olsen maar net voorlangs.

De eerstvolgende aanval waarbij de Deen betrokken was, leverde wél een doelpunt op. Skov Olsen werd weinig lastiggevallen en bediende de volledig vrijstaande Rits, die zijn tweede van de avond noteerde. Opvallend was dat de 2-0 bijna precies dezelfde aanloop kende als de openingstreffer. Nsoki speelde Vanaken aan, die Skov Olsen de kans bood om zijn eerste assist in Blauw-Zwart te geven.

Kansenregen

Speelde Club eens verticaal, was het dus meteen trefzeker. Zo kreeg Skov Olsen ook de kans om zijn eerste te maken voor Blauw-Zwart. Maar hij stuitte op Kamara. Even daarvoor had Charleroi opnieuw een goede mogelijkheid laten liggen. Nee, de thuisploeg mocht zeker niet klagen, gezien de kansen die de bezoekers kregen. Maar het mocht eens tijd worden dat het Schreuder en zijn spelers ook eens meezat.

En het zat zondagavond voldoende mee voor een 2-0 overwinning. Dat er in de slotfase niet meer werd gescoord, was een klein wonder. Zo stuitte Skov Olsen wederom op Kamara, terwijl Jackson Tchatchoua de bal niet voorbij Mignolet kreeg. Het had dus ook zomaar 5-4 kunnen worden. 2-0 of 5-4, voor de beloning maakte het weinig uit. De winst brengt Club op negen punten van koploper Union en op twee van runner-up Antwerp FC.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1492942017869099010?s=20&t=WxO0WGwKiRv2INp0LoqmnQ
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand