Club NXT heeft promotieticket terug in eigen hand

PHOTONEWS 10895469 062
PHOTONEWS 10895469 062 Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Het zijn niet alleen voor Club Brugge enerverende weken. Ook Club NXT maakt zich op voor een spannende eindfase van het seizoen. De beloften maakten het zichzelf onnodig lastig. Maar dankzij de 0-2 zege op STVV U21 van maandagavond hebben ze promotie naar 1B terug in eigen hand.

Nederlagen tegen Standard U21 en KAA Gent U21 en een gelijkspel in de topper tegen KRC Genk U21. Wie na twee competitiewedstrijden had gezegd dat Club NXT zo'n moeizame eerste helft van het seizoen zou beleven, was mogelijk voor gek verklaard. De ploeg van Rik De Mil schoot immers uit de startblokken. In de eerste twee wedstrijden hield ze niets heel veel achtereenvolgend Charleroi (0-8) en KV Mechelen (7-0).

Maar zo makkelijk als het in die wedstrijden ging, zo moeizaam verliepen de resterende maanden tot de winterstop. En dat terwijl Club NXT in de groepsfase van de UEFA Youth League zoveel indruk maakte. Het was aan de ploeg van De Mil de taak om de Europese lijn door te trekken naar de beloftencompetitie. Maar de tweede seizoenshelft ging bijzonder matig van start voor de Brugse beloften. Na een beschamende 2-1 nederlaag tegen KV Mechelen volgde weliswaar een zege op Charleroi. Maar een paar dagen later werd er verloren op OH Leuven.

Club NXT maakte het zichzelf daardoor wel heel erg lastig in de strijd om een promotieticket naar 1B. Enkel de bovenste vier ploegen sluiten met ingang van volgend seizoen aan op het tweede niveau. Maar Club NXT vond zichzelf na de nederlagen tegen KV Mechelen en OH Leuven terug op plek vijf. En alsof het allemaal nog niet erg genoeg was, werd er in de tussenronde van de UEFA Youth League verloren van Midtjylland U19. Domper na domper voor de beloften. Maar zij bewezen maandagavond over een sterke wilskracht te beschikken.

Uitblinker

Aan de hand van Lynnt Audoor moest STVV U21 er, ondanks een rode kaart voor Abakar Sylla, met 0-2 aan geloven. Audoor leidde zijn ploeg met twee treffers hoogstpersoonlijk naar een belangrijke zege. Daarmee onderstreepte hij zich nog maar eens zijn goede vorm. Audoor zat zondag nog bij de hoofdmacht voor het thuisduel met STVV. Maar zijn eerste minuten in het eerste moet hij nog altijd maken. Het lijkt echter een kwestie van tijd voordat Alfred Schreuder Audoor voor de leeuwen gooit.

Maar de jonge middenvelder zal in de komende maanden vooral nodig zijn bij Club NXT. Om te beginnen volgende week maandag, als de beloften bezoek krijgen van Anderlecht U21. Een heuse kraker in The NEST, want Anderlecht is de huidige nummer twee. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt liefst twaalf punten in het voordeel van de Paars-Witten. Maar Club NXT zal ongetwijfeld met een goed gevoel toewerken naar de kraker. Niet in de laatste plaats omdat het promotie naar 1B terug in eigen hand heeft.

De stand aan kop in de beloftencompetitie van Club NXT
Dit is de huidige stand van zaken aan kop van de Pro League U21. Het blijft oppassen geblazen voor Club NXT, al hebben Anderlecht en Standard wel twee wedstrijden meer gespeeld.
Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand