Zó hervatte Club de competitie in de afgelopen jaren

Bas Dost tijdens zijn debuutwedstrijd voor Club Brugge
SINT-TRUIDEN, BELGIUM - JANUARY 10 : Bas Dost forward of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Sint-Truidense VV and Club Brugge on January 10, 2021 in Sint-Truiden, Belgium, 10/01/2021 ( Photo by Vincent Kalut / Photonews
© Vincent Kalut/Photo News

Club Brugge is er veel aan gelegen om de eerste competitiewedstrijd van 2022, zaterdag tegen STVV, te winnen. Niet alleen om het jaar met een goed gevoel te beginnen. Ook om in het spoor van koploper Union te blijven. Hoe presteerde Blauw-Zwart in de afgelopen jaren bij de hervatting?

De ploeg van kersvers hoofdtrainer Alfred Schreuder zal zaterdag hopen op een herhaling van vorig seizoen. Toen was Blauw-Zwart in de eerste competitiematch van de tweede seizoenshelft met 1-2 te sterk voor STVV, zaterdag dus opnieuw de tegenstander bij de hervatting van de competitie. Bas Dost maakte toen zijn debuut voor Blauw-Zwart. Hij was meteen trefzeker. Het andere doelpunt werd gemaakt door Noa Lang.

Twee jaar geleden begon de tweede seizoenshelft nog mooier voor Club Brugge. In het seizoen 2019/2020 stond na de winterstop direct de topper tussen Anderlecht en Blauw-Zwart op het programma. Een maand eerder was Club in het bekertoernooi al te sterk voor de rivaal en op 19 januari 2020 was dat niet anders. Het werd dankzij twee goals van Hans Vanaken 1-2 in Brussel.

Vanaken bezorgde Club in 2020 een goede start van de tweede seizoenshelft.

Gewonnen punt

Daarmee deed Club het al een stuk beter dan bij de hervatting in 2019. Toen ging de ploeg van toenmalig trainer Ivan Leko op eigen veld met 0-1 onderuit tegen Charleroi. Ook in 2018 leverde de eerste wedstrijd na de winterstop geen overwinning op. Het punt op Antwerp FC voelde echter wel als een overwinning. Club keek na 88 minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Maar late treffers van Ivan Tomecak en Ruud Vormer bezorgden Club alsnog een punt.

Om het goede gevoel voor zaterdag erin te houden, sluiten we het artikel wel af met een overwinning. Op 22 januari 2017 boekte Blauw-Zwart bij de herstart van de competitie een fraaie 0-3 zege op Standard. De doelpunten kwamen op naam van Jelle Vossen, Ruud Vormer en Wesley.

Laatste 5 hervattingen na de winterstop:

  • 10 januari 2021: STVV-Club Brugge 1-2
  • 19 januari 2020: Anderlecht-Club Brugge 1-2
  • 20 januari 2019: Club Brugge-Charleroi 0-1
  • 21 januari 2018: Antwerp FC-Club Brugge 2-2
  • 22 januari 2017: Standard-Club Brugge 0-3

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws

0
Wij zijn benieuwd naar jouw mening, laat een reactie achter!x