We gaan weer voetballen: Club hervat de jacht op Union

Club Brugge viert een treffer tegen Zulte-Waregem
BRUGGE, BELGIUM - DECEMBER 12 : players of brugge celebrate the 2-0 during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Zulte Waregem. on December 12, 2021 in Brugge, Belgium, 12/12/2021 ( Photo by Gregory Van Gansen / Photonews
© Gvg/Photo News

Drie weken na het teleurstellende slot van 2021 gaat de competitie weer beginnen voor Club Brugge. Het thuisduel met STVV belooft een bijzondere worden. Niet alleen omdat Alfred Schreuder zijn officiële debuut maakt als hoofdtrainer van Club Brugge. Ook omdat Tajon Buchanan bij zijn eerste opwachting in Jan Breydel mogelijk meteen in de basis staat.

Over de laatste wedstrijd van 2021 gaat het eigenlijk al weken niet meer. Club Brugge was er veel aan gelegen om het jaar goed af te sluiten, maar de derby op Cercle werd er een om snel te vergeten. De situatie is echter niet te vergelijken met die van toen. Philippe Clement vertrok en Alfred Schreuder nam zijn diensten over als hoofdtrainer van Blauw-Zwart.

Maar de verloren stadsderby laat nog wel degelijk haar sporen achter bij Club. Noa Lang is er immers niet bij als de huidige nummer twee van de Jupiler Pro League de competitie hervat. Lang liet zich kennen op Cercle en pakte twee stomme gele kaarten. Daardoor moet hij het thuisduel met STVV aan zich voorbij laten gaan.

Wie hem gaat vervangen? Die taak is naar alle waarschijnlijkheid aan Tajon Buchanan. Schreuder vertelde vrijdag tijdens zijn eerste persconferentie dat hij onder de indruk is van Buchanan en dat de kans bestaat dat de Canadese aanwinst tegen STVV in de basis staat.

Speciaal gevoel

Schreuder zelf kijkt in ieder geval met veel plezier uit naar zijn entree in Jan Breydel. ”Ik zal niet nerveus zijn als ik voor de eerste keer weer langs de lijn sta. Het is natuurlijk wel een speciaal gevoel om coach te zijn van Club Brugge”, zei de kersverse hoofdtrainer vrijdagmiddag.

Er moet natuurlijk wel gewoon gewonnen worden zaterdagavond. De achterstand op Union bedraagt op dit moment zeven punten. Maar dat kunnen er bij aanvang van Club-STVV tien zijn. De ploeg uit Brussel trapt namelijk al om 18.30 uur af tegen Seraing. Club Brugge volgt om 20.45 uur.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws

0
Wij zijn benieuwd naar jouw mening, laat een reactie achter!x