Schreuder staat bij debuut meteen voor moeilijke keuze

Alfred Schreuder tijdens zijn eerste training als coach van Club Brugge
MARBELLA, SPAIN - JANUARY 04 : New signing head coach of Club Brugge Alfred Schreuder pictured during a training session during the second day of a mid-season training camp at the Marbella Football Center on January 04, 2022 in Marbella, Belgium , 4/01/2022 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Onder Philippe Clement was Ruud Vormer in de eerste seizoenshelft niet langer onomstreden. Maar wat wordt zijn rol nu Alfred Schreuder het voor het zeggen heeft? Dat zal zaterdagavond moeten blijken, als Schreuder bij zijn officiële debuut als hoofdtrainer van Club Brugge meteen een moeilijke keuze moet maken.

Waar Ruud Vormer in de afgelopen jaren niet weg was te denken uit de basiself van Club Brugge, zat hij in de eerste helft van het huidige seizoen vaker op de bank dan hem lief was. Hij vocht zich weliswaar een paar keer knap terug. Maar zeker van zijn plek was hij zeker niet meer onder Philippe Clement. Ook bij de achterban was de kapitein niet langer onomstreden.

Vormer blaast in mei alweer 34 kaarsjes uit. Hoewel hij nog zo lang mogelijk op topniveau wil blijven voetballen, zal ook hij inzien dat het allemaal niet meer vanzelf gaat. Met zijn leiderscapaciteiten zal hij, zo lang hij voetbalt, belangrijk blijven voor Club. Ook zijn standaardsituaties zijn nog altijd een belangrijk wapen. Maar van een moderne middenvelder wordt veel meer gevraagd.

Waar moet de kapitein dan wel spelen? schreuder lijkt daarvoor een oplossing te hebben gevonden.

Een box-to-box-middenvelder is Vormer niet meer. Negentig minuten lang de boel afjagen doet hij ook niet meer en de positie van rechtermiddenvelder, waar Clement hem in de laatste matchen van 2021 posteerde, is eigenlijk niet voor hem weggelegd. Waar moet de kapitein dan wel spelen? Schreuder lijkt daarvoor een oplossing te hebben gevonden.

In de oefenwedstrijd tegen Puskas Akademia zagen we Vormer opeens als controlerende middenvelder voor de defensie. Op die positie vormde hij de in balbezit belangrijke schakel tussen achterhoede en voorhoede. Vormer zijn kwaliteiten liggen aan de bal en die lijkt Schreuder graag te willen benutten. Maar zoals geschreven: van een moderne middenvelder wordt meer gevraagd.

Power

Daarom is het de vraag of Schreuder om Éder Balanta heen kan. Clement kon dat in de eerste seizoenshelft in ieder geval niet. Balanta voegt power en body toe aan het middenveld en is een echte balafpakker. Dat is Vormer natuurlijk een stuk minder, maar hij is dan weer een stuk comfortabeler aan de bal.

De Brugse achterhoede heeft voor de winterstop echter bepaald niet de indruk achtergelaten dat Club zonder Balanta kan. Het zal ons dus benieuwen welke keuze Schreuder maakt bij zijn debuut…

Laatste nieuws

Reacties

guest
3 Reacties
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws

3
0
Wij zijn benieuwd naar jouw mening, laat een reactie achter!x