Schreuder staat bij debuut meteen voor moeilijke keuze

PHOTONEWS 10960254 304
PHOTONEWS 10960254 304 Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Onder Philippe Clement was Ruud Vormer in de eerste seizoenshelft niet langer onomstreden. Maar wat wordt zijn rol nu Alfred Schreuder het voor het zeggen heeft? Dat zal zaterdagavond moeten blijken, als Schreuder bij zijn officiële debuut als hoofdtrainer van Club Brugge meteen een moeilijke keuze moet maken.

Waar Ruud Vormer in de afgelopen jaren niet weg was te denken uit de basiself van Club Brugge, zat hij in de eerste helft van het huidige seizoen vaker op de bank dan hem lief was. Hij vocht zich weliswaar een paar keer knap terug. Maar zeker van zijn plek was hij zeker niet meer onder Philippe Clement. Ook bij de achterban was de kapitein niet langer onomstreden.

Vormer blaast in mei alweer 34 kaarsjes uit. Hoewel hij nog zo lang mogelijk op topniveau wil blijven voetballen, zal ook hij inzien dat het allemaal niet meer vanzelf gaat. Met zijn leiderscapaciteiten zal hij, zo lang hij voetbalt, belangrijk blijven voor Club. Ook zijn standaardsituaties zijn nog altijd een belangrijk wapen. Maar van een moderne middenvelder wordt veel meer gevraagd.

Waar moet de kapitein dan wel spelen? schreuder lijkt daarvoor een oplossing te hebben gevonden.

Een box-to-box-middenvelder is Vormer niet meer. Negentig minuten lang de boel afjagen doet hij ook niet meer en de positie van rechtermiddenvelder, waar Clement hem in de laatste matchen van 2021 posteerde, is eigenlijk niet voor hem weggelegd. Waar moet de kapitein dan wel spelen? Schreuder lijkt daarvoor een oplossing te hebben gevonden.

In de oefenwedstrijd tegen Puskas Akademia zagen we Vormer opeens als controlerende middenvelder voor de defensie. Op die positie vormde hij de in balbezit belangrijke schakel tussen achterhoede en voorhoede. Vormer zijn kwaliteiten liggen aan de bal en die lijkt Schreuder graag te willen benutten. Maar zoals geschreven: van een moderne middenvelder wordt meer gevraagd.

Power

Daarom is het de vraag of Schreuder om Éder Balanta heen kan. Clement kon dat in de eerste seizoenshelft in ieder geval niet. Balanta voegt power en body toe aan het middenveld en is een echte balafpakker. Dat is Vormer natuurlijk een stuk minder, maar hij is dan weer een stuk comfortabeler aan de bal.

De Brugse achterhoede heeft voor de winterstop echter bepaald niet de indruk achtergelaten dat Club zonder Balanta kan. Het zal ons dus benieuwen welke keuze Schreuder maakt bij zijn debuut...

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand