Schreuder maakt zich geen zorgen na anticlimax in Antwerpen

Alfred Schreuder tijdens zijn eerste persconferentie bij Club Brugge
WESTKAPELLE, BELGIUM - JANUARY 14 : Alfred Schreuder head coach of Club Brugge talking to the press during a press conference prior to the next match against STVV at the Belfius Basecamp on January 14, 2022 in Westkapelle, Belgium, 14/01/2022 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Met Charles de Ketelaere, Noa Lang en Hans Vanaken leverde Club Brugge drie topfavorieten af voor de Gouden Schoen. De verwachting was dan ook dat er een van hen er met de prijs vandoor zou gaan. Maar zover kwam het niet. Lang en De Ketelaere reageerden ontgoocheld. Alfred Schreuder maakt zich echter geen zorgen over hun prestaties op het veld.

Zowel De Ketelaere als Lang heeft een geweldig 2021 achter de rug, waarin ze niet alleen een belangrijk aandeel hadden in de landstitel van Club Brugge. Beiden maakten ook veel indruk in de Champions League en bij hun nationale ploeg. Maar een Gouden Schoen zat er niet in. Die ging uiteindelijk naar Paul Onuachu, tot ontgoocheling bij de aanvallers van Club Brugge.

Lang zal nog even moeten wachten voordat hij de teleurstelling van zich af kan spelen. De nummer 10 van Club moet de hervatting tegen STVV missen wegens een schorsing. De Ketelaere, en ook Vanaken die niet eens tot de laatste drie kanshebbers behoorde, zijn daarentegen wel van de partij. Schreuder vreest niet dat zij zaterdag niet bij de les zullen zijn wegens het mislopen van de Gouden Schoen.

”De jongens zijn er goed mee omgegaan. Het is een teleurstelling voor ze en dat begrijp ik”, zei Schreuder vrijdag tijdens zijn eerste persconferentie. ”In het leven, niet alleen in sport, krijg je tegenslagen. Het gaat erover hoe je ermee omgaat. Vecht je ertegen of laat je je kennen. Ik verwacht dat ze zullen reageren.”

‘Uiteindelijk moeten we het op het veld laten zien.’

Alfred Schreuder

Het kampioenschap

De coach vertelt dat de Gouden Schoen nog wel even onderwerp van gesprek is geweest. ”We hebben daar kort over gesproken met de jongens. Ik denk dat er genoeg over gezegd is. Uiteindelijk moeten we het op het veld laten zien. We zijn denk ik met zijn allen bereid om ons te verbeteren op het veld. Uiteindelijk gaat het om het kampioenschap en de beker.”

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws

0
Wij zijn benieuwd naar jouw mening, laat een reactie achter!x