Schreuder heeft flink wat te kiezen bij vuurdoop

Kamal Sowah beleefde een sterk debuut voor Club Brugge
BRUGGE, BELGIUM - SEPTEMBER 10 : Kamal Sowah midfielder of Club Brugge celebrating a goal with the supporters during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and KV Oostende on September 10, 2021 in Brugge, Belgium, 10/09/2021 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photonews
© Jan De Meuleneir/Photo News

Op Noa Lang na beschikt Alfred Schreuder bij zijn debuut als hoofdtrainer over een volledig fitte selectie. Ook de jongens die vorige week nog een coronabesmetting opliepen zijn terug van de partij. Meteen keuzestress voor de kersverse hoofdcoach van Club Brugge?

Wat tijdens Schreuder zijn eerste weken als hoofdtrainer van Club Brugge meteen duidelijk wordt, is dat hij niet met één systeem zal gaan werken. De Nederlander benadrukte tijdens zijn persconferentie in de aanloop naar het thuisduel met STVV nog maar eens dat hij het belangrijk vindt dat zijn ploeg meerdere systemen beheerst, al spreekt hij persoonlijk liever over veldbezetting.

Voor zijn debuut als hoofdtrainer is hij er in ieder geval uit wat betreft de veldbezetting en de poppetjes. Noa Lang is er niet bij. Dat is één ding wat zeker is. Wie hem gaat vervangen? Dat is dus afhankelijk van hoe Schreuder zijn ploeg zal laten spelen tegen STVV. In de oefenwedstrijd tegen Karlsruher koos hij voor 4-3-3. Maar een paar dagen later, tijdens het oefenduel met Puskas Akademia, trad Club aan in een 3-5-2.

En dat liep eigenlijk best wel goed. Wij verwachten daarom dat Club ook tegen STVV in een 3-5-2 aantreedt. Tajon Buchanan zal in dat geval als buitenste middenvelder gaan spelen, verwachten wij. Hans Vanaken wordt de vervanger van Lang. De Nederlander speelde tegen Puskas Akademia samen met Charles de Ketelaere in de rug van Bas Dost. Die rol kan Vanaken ook prima op zich nemen.

Rentree ‘coronagevallen’

Vanaken is een van de spelers die er ten opzichte van afgelopen zaterdag weer bij is. Dat geldt – mogelijk – ook voor Kamal Sowah, Noah Mbamba, Owen Otasowie en Federico Ricca. Sowah en Mbamba moesten het volledige trainingskamp in Marbella missen, terwijl Otasowie en Ricca in Spanje nog positief testten. Schreuder gaf vrijdag echter aan dat Club op dit moment geen last heeft van corona in de selectie.

Keuzes dus voor Schreuder. Op het middenveld zal hij mogelijk moeten kiezen tussen Ruud Vormer en Éder Balanta, terwijl er met Eduard Sobol, Faitout Maouassa én Ricca zomaar drie linksbacks op de bank kunnen zitten. Aan Schreuder de taak om iedereen tevreden te houden. Maar het gezamenlijke doel is duidelijk. ”Uiteindelijk gaat het om het landskampioenschap en de beker.”

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws

0
Wij zijn benieuwd naar jouw mening, laat een reactie achter!x