Opvallende afwezigen in wedstrijdkern van Club Brugge

Cisse Sandra viert zijn treffer tegen Seraing
BRUGGE, BELGIUM - DECEMBER 04 : Cisse Sandra midfielder of Club Brugge celebrates scoring their third goal during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and RFC Seraing on December 4, 2021 in Brugge, Belgium, 4/12/2021 ( Photo by Peter De Voecht / Photonews
© Peter De Voecht/Photo News

Philippe Clement zei bij zijn presentatie als hoofdtrainer van AS Monaco dat hij een kern van dertig spelers bij Club Brugge te groot vond. Ook zijn opvolger Alfred Schreuder zal het met een grote groep moeten doen. De kersverse coach van Blauw-Zwart heeft voor zijn debuutwedstrijd tegen STVV meteen een aantal spelers buiten zijn kern moeten laten.

Club Brugge trok bijna twee weken terug met een 24-koppige spelersgroep naar het Spaanse Marbella om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. De kern had nog groter moeten en kunnen zijn, ware het niet dat meerdere spelers in de aanloop naar de stage positief testten op Covid-19.

Daardoor stapten Senne Lammens, Noah Mbamba, Matej Mitrovic, Kamal Sowah, Ruben Providence en José Izquierdo allemaal niet mee op het vliegtuig richting de Spaanse zon. Op de laatste dag van de winterstage maakte Blauw-Zwart bekend dat er ook bij Federico Ricca en Owen Otasowie corona was geconstateerd.

Alfred Schreuder vertelde vrijdag tijdens zijn eerste persconferentie dat Club geen coronaklachten heeft. Maar veel spelers die in de afgelopen periode positief hadden getest, ontbreken in de kern voor het thuisduel met STVV. Zo zijn Mitrovic, Ricca, Mbamba, Otasowie, Izquierdo en Providence er allemaal niet bij.

De absentie van Mitrovic en Providence is geen verrassing. Zij waren voor de winterstop om verschillende redenen ook al niet van de partij. De reden waarom de genoemde namen allemaal ontbreken, is niet bekend. Schreuder liet vrijdag weten over een fitte selectie te beschikken. De spelers lijken dus om tactische redenen te ontbreken.

Ook Faitout Maouassa en en Cisse Sandra zullen niet in actie komen tegen STVV. Sandra kwam maakte in beide oefenwedstrijden in Marbella minuten, maar ontbreekt in de kern voor STVV. Dat geldt ook voor Maouassa. Een nieuwe teleurstelling voor de Fransman. Hij kwam er in de eerste seizoenshelft ook al niet aan te pas.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws

0
Wij zijn benieuwd naar jouw mening, laat een reactie achter!x