Openda in bloedvorm, met Badji wil het nog niet vlotten

PHOTONEWS 10882596 101
PHOTONEWS 10882596 101 Foto: © Nico Vereecken/Photo News

De winterse transfermarkt is alweer even geopend, maar bij Club Brugge is het eigenlijk nog heel rustig. Vooral wat uitgaande transfers betreft moet het spektakel nog losbarsten. Afgelopen zomer was dat wel anders. Toen vertrok de ene na de andere speler uit West-Vlaanderen. Een groot aantal deed dat op huurbasis. In een nieuwe Loan Watch aandacht voor onder meer Loïs Openda en Youssouph Badji.

Michael Krmencik (Slavia Praag)

Club zal komende zomer meerdere spelers van de hand willen doen. Michael Krmencik is een van hen. Maar de Tsjech maakt het er als huurspeler van Slavia Praag niet makkelijker op voor zichzelf en Club Brugge. Hij was dit seizoen weliswaar zeven keer trefzeker in twintig wedstrijden, maar zijn laatste doelpunt dateert inmiddels van ruim twee maanden geleden.

In de laatste wedstrijden van 2021 kon Krmencik niet van waarde zijn voor zijn ploeg. Hij stond aan de kant met een onbekende blessure. Slavia Praag hervat de competitie aanstaande zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Hajduk. Of Krmencik dan wel weer van de partij is, is niet bekend. Hij heeft bij Club Brugge nog een contract tot de zomer van 2023. Blauw-Zwart zal daarom hopen dat hij de smaak nog te pakken krijgt in Tsjechië.

Loïs Openda (Vitesse)

Waar Krmencik een moeizaam seizoen beleeft, staat er op Loïs Openda geen maat. Openda komt ook dit seizoen op huurbasis uit voor Vitesse. De rappe aanvaller is goud waard voor de ploeg uit Arnhem. Voor de winterstop was hij al dertien keer trefzeker in 28 matchen in alle competities en in de eerste wedstrijd na de winterstop was het meteen weer raak.

Terwijl Alfred Schreuder zaterdag voor het eerst als hoofdtrainer langs de lijn stond in Jan Breydel, bezorgde Openda Vitesse de overwinning op Feyenoord. De aanvaller reageerde attent op een fout van Feyenoord-doelman Justin Bijlow. Het was alweer zijn elfde competitietreffer. Daarmee moet Openda alleen nog Sébastien Haller van Ajax voor zich dulden.

https://twitter.com/MijnVitesse/status/1482464423080046600?s=20

Thibault Vlietinck (OH Leuven)

Terwijl Openda de grote uitblinker is bij Vitesse, moet Thibault Vlietinck het dit seizoen doen met een bijrol bij OH Leuven. Waar hij vorig seizoen nog geregeld in de basis stond, kwam hij in het huidige nog maar 168 minuten in actie. Zijn laatste opwachting in de competitie dateert van 20 november 2021.

Afgelopen weekend kwam OH Leuven niet in actie. KV Mechelen weigerde te spelen wegens coronagevallen binnen de selectie. Vlietinck heeft bij Club Brugge een contract tot medio 2023. Blauw-Zwart kan dus nog wat centen aan hem verdienen, maar dan zal hij wel snel meer minuten moeten gaan maken.

Maxim De Cuyper (KVC Westerlo)

Over de ontwikkeling van Maxim De Cuyper hoeft Club Brugge zich daarentegen geen zorgen te maken. De Cuyper is dit seizoen een van de sterkhouders in het elftal van KVC Westerlo, de koploper van 1B. Hij kwam dit seizoen al zeventien keer in actie. Daarin scoorde hij twee keer en gaf hij drie assists.

Waar de Pro League van het weekend begon aan de tweede seizoenshelft, moesten de ploegen uit 1B nog even geduld hebben. Komend weekend gaat ook op het tweede niveau de bal weer rollen. KVC Westerlo en De Cuyper hervatten de jacht op promotie naar 1B met een thuiswedstrijd tegen Deinze.

Thomas Van den Keybus (KVC Westerlo)

Ook de prestaties van Thomas Van den Keybus bij KVC Westerlo bleven in de afgelopen maanden niet onopgemerkt. Zo liet de middenvelder, evenals De Cuyper verhuurd aan De Kemphanen, de supporters van Club Brugge juichen toen hij in oktober trefzeker was tegen Antwerp FC in het bekertoernooi.

Van den Keybus is evenals De Cuyper zeker van zijn plaats bij de koploper van 1B. Maar de hervatting tegen Deinze moet hij wel aan zich voorbij laten gaan. Van den Keybus pakte op de slotdag van de eerste seizoenshelft zijn vijfde gele kaart en is dus geschorst.

Thomas Van den Keybus viert zijn treffer voor KVC Westerlo tegen Antwerp FC
Blijdschap bij Thomas Van den Keybus na zijn treffer tegen Antwerp FC in het bekertoernooi. (©Vincent Kalut/Photo News)

David Okereke (KVC Westerlo)

Krmencik en Openda zijn niet de enige twee spitsen die dit seizoen worden verhuurd door Club Brugge. Ook David Okereke vertrok van de zomer tijdelijk bij Blauw-Zwart. Maar de kans is groot dat hij na dit seizoen definitief vertrekt uit West-Vlaanderen. De Nigeriaan doet het namelijk uitstekend bij Venezia FC in Italië.

In zeventien competitiewedstrijden was Okereke vijf keer trefzeker voor de ploeg met misschien wel de mooiste shirts van Europa. Zondag maakte hij bij nog de belangrijke gelijkmaker tegen Empoli FC.

https://twitter.com/VeneziaFC_EN/status/1483029348496125957?s=20

Youssouph Badji (Stade Brest)

Terwijl Okereke zijn eerste treffer van 2022 al te pakken heeft, wacht Youssouph Badji nog altijd op zijn eerste doelpunt van het seizoen. Badji maakte afgelopen zomer op huurbasis de overstap naar Stade Brest, maar hij komt er totaal niet aan te pas in Frankrijk. De Senegalees deed vooralsnog 203 minuten mee, verdeeld over tien wedstrijden.

Afgelopen zaterdag mocht hij in de slotfase invallen tegen Paris Saint-Germain. De grootmacht uit Parijs won met 2-0. Daar kon Badji als invaller niets meer aan doen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand