Loodzwaar programma Union: gaat Club profiteren?

Bas Dost in actie namens Club Brugge tegen Union
BRUSSEL, BELGIUM - AUGUST 1: Bas Dost of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Union Saint Gilloise and Club Brugge at Joseph Marien Stadion on August 1, 2021 in Brussel, Belgium (Photo by Perry van de Leuvert/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
©Orange Pictures/Photo News

”We moeten alleen met onszelf bezig zijn”, zei Alfred Schreuder in zijn eerste interview als hoofdtrainer van Club Brugge. Dat is ook zo. Maar Schreuder en zijn spelers zullen de verrichtingen van Union ongetwijfeld met een schuin oog in de gaten houden. Blauw-Zwart moet immers een achterstand zien goed te maken op de verrassende koploper. Grote kans dat dit al in de eerste wedstrijden van 2022 gebeurt.

Club Brugge was er veel aan gelegen om in de competitie goed van start te gaan. Maar het werd een teleurstellende eerste seizoenshelft. De ploeg van toenmalig hoofdtrainer Philippe Clement slikte al meer tegentreffers dan vorig seizoen en verloor ook al bijna evenveel punten. De wisselvallige prestaties van Club boden Union de kans om de voorsprong nog voor de winterstop uit te breiden naar zeven punten.

Ja, na 34 wedstrijden gaat het totaal aantal punten door tweeën. Maar dat betekent natuurlijk niet dat Club Brugge de Champions’ play-offs met een achterstand tegemoet wil treden. De ploeg van Schreuder zal er alles aan gaan doen om het gat met Union te dichten en als het even kan over de verrassende koploper heen te gaan. Aan het programma mag het – op papier – in ieder geval niet liggen.

Union speelt in januari tegen Club, KRC Genk en Anderlecht.

Krakers

Club Brugge neemt het in de eerste vijf wedstrijden na de winterstop op tegen achtereenvolgend STVV, Standard, Union, KV Kortrijk en KAA Gent. Zeker geen eenvoudig programma. Maar in vergelijking met Union lijken we niet te mogen klagen. De koploper speelt in de komende weken namelijk niet alleen tegen Club, maar ook tegen Seraing, KRC Genk, Anderlecht én Antwerp FC.

Hoewel de rivalen van Club dit seizoen net zo wisselvallig zijn, zal de regerend landskampioen nadrukkelijk hopen dat zij wat punten af kunnen snoepen van Union. En die kans is serieus aanwezig. Union won eerder dit seizoen weliswaar van Anderlecht, maar verspeelde wel al vijf punten tegen KRC Genk (twee) en Antwerp FC (vijf). Het worden dus ongetwijfeld spannende weken voor Union en Club, met de topper in Jan Breydel op 27 januari natuurlijk als uitschieter.

Programma Union en Blauw-Zwart:

Speeldag 22

  • Zaterdag 15 januari: Seraing-Union, Club Brugge-STVV

Speeldag 23

  • Zondag 23 januari: Standard-Club Brugge, Union-KRC Genk

Speeldag 24

  • Donderdag 27 januari: Club Brugge-Union

Speeldag 25

  • Zondag 30 januari: Union-Anderlecht, KV Kortrijk-Club Brugge

Speeldag 26

  • Zaterdag 5 februari: Antwerp FC-Union
  • Zondag 6 februari: Club Brugge-KAA Gent

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws

0
Wij zijn benieuwd naar jouw mening, laat een reactie achter!x