Lang aast op revanche, maar moet even geduld hebben

Noa Lang in de uitwedstrijd tegen Leipzig
LEIPZIG, GERMANY - SEPTEMBER 28 : +B10+ pictured during Champions League. League match between RB Leipzig and Club Brugge. Pictured on September 28, 2021 in Leipzig, Germany - 28/09/2021. (Photo by Philippe Crochet / Photonews
© Philippe Crochet/Photo News

Noa Lang reisde woensdagavond vol zelfvertrouwen af naar Antwerpen voor het gala van de Gouden Schoen. De aanvaller van Club Brugge was ervan overtuigd dat hij er met de prestigieuze prijs vandoor zou gaan. Maar zover kwam het helaas niet. Aan Lang nu de taak om op het veld te bewijzen waarom hij alsnog de beste speler is op de Belgische velden. Hij zal echter nog even geduld moeten hebben.

Hoewel Noa Lang een grandioos eerste jaar in België achter de rug heeft, bleef de ultieme beloning uit. Na afloop van vorig seizoen moest hij Paul Onuachu al voor zich dulden in de strijd om de trofee voor Player of the Year. Woensdagavond bleef de Nigeriaan van KRC Genk Lang opnieuw voor. Ditmaal in de strijd om de Gouden Schoen. En dat kwam aan bij de aanvaller van Club Brugge, die er alle vertrouwen in had dat hij verkozen zou worden tot beste speler van 2021.

Lang zijn sologoal op Waasland-Beveren werd weliswaar verkozen tot mooiste doelpunt van het jaar. Maar door het mislopen van de Gouden Schoen ging de avond toch een beetje als een nachtkaars uit. Met het winnen van de prijs voor beste speler in de Jupiler Pro League had hij al zijn criticasters de mond gesnoerd. Maar helaas konden veel stemgerechtigden, waarschijnlijk, niet door Lang zijn persoonlijkheid heen kijken.

Niet aanwezig bij hervatting

Dat lijkt de aanvaller van Club Brugge punten te hebben gekost. Want er bestaat toch haast geen twijfel over dat Lang puur voetballend de beste is in België? De impact die hij heeft op Club Brugge is groot. Enorm. Nog veel groter dan de impact die Onuachu heeft bij KRC Genk. Dat zal zaterdag mogelijk weer blijken. Dan hervat Club de jacht op de derde landstitel in successie. Maar dat moet de ploeg van Alfred Schreuder doen zonder haar nummer 10.

Lang is vastberaden om België te laten zien waarom hij de Gouden Schoen had moeten winnen. Maar hij zal dus nog even geduld moeten hebben. Door zijn rode kaart in de laatste wedstrijd van 2021 is hij er niet bij als Club het in Jan Breydel opneemt tegen Cercle. Maar gelukkig volgen er in het restant van de tweede seizoenshelft nog genoeg mooie affiches én dus mogelijkheden voor Lang om te bewijzen dat hij en niemand anders de beste is.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws

0
Wij zijn benieuwd naar jouw mening, laat een reactie achter!x