Het verschil tussen Onuachu en Lang was 61 punten

Noa Lang tijdens de thuiswedstrijd van Club Brugge tegen Zulte-Waregem
BRUGGE, BELGIUM - MARCH 7 : Noa Lang forward of Club Brugge pictured during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and SV Zulte Waregem at the Jan Breydel stadium on March 07, 2021 in Brugge, Belgium, 7/03/2021 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken / Photo News

Niet Charles de Ketelaere of Noa Lang, maar Paul Onuachu neemt de 68ste Gouden Schoen mee naar huis. De topschutter van KRC Genk veroverde uiteindelijk 333 punten. Dat zijn er 61 meer dan Lang, die wel het mooiste doelpunt van het afgelopen jaar op zijn naam krijgt.

De eerste stemronde, tussen januari en juni, heeft de doorslag gegeven in de strijd om de Gouden Schoen. Daarin veroverde Paul Onuachu maar liefst 311 punten. Gezegd moet worden dat de Nigeriaan in de tweede helft van het afgelopen seizoen ook heel veel indruk maakte. Hij eindigde het seizoen met maar liefst 35 doelpunten in 41 wedstrijden.

Daarmee had Onuachu een enorm aandeel in de wederopstanding van KRC Genk in de competitie én de bekerwinst. In de eerste helft van het huidige seizoen kwakkelde hij met blessures en kon hij dus minder zijn stempel op het Genkse spel drukken. Maar hij kreeg nog wel 22 punten van de stemgerechtigden.

Noa Lang en Charles de Ketelaere verdienden in de eerste stemronde respectievelijk 223 en 44 punten. De Ketelaere heeft in de periode juli-december nog aardig wat punten bij elkaar gesprokkeld. Maar dat mocht dus niet baten. De international van de Rode Duivels eindigt met 271 punten op de derde plek. Lang met één punt meer als runner-up.

Hoewel De Ketelaere en Lang naast de Gouden Schoen grepen, gaan beide toch nog met een prijs naar huis. De Ketelaere werd uitgeroepen tot de Belofte van het Jaar, evenals vorig jaar. Lang maakte de mooiste goal van 2021. Ook Simon Mignolet viel in de prijzen.

Laatste nieuws

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws

1
0
Wij zijn benieuwd naar jouw mening, laat een reactie achter!x