Dinsdag eerste training onder Schreuder zijn leiding

©ThorstenWagner/Witters Sport /Photo News
©ThorstenWagner/Witters Sport /Photo News Foto: © https://blauwzwartfans.be/2022/01/schreuder-baalt-was-de-perfecte-test-geweest/

Club Brugge beleeft een hectisch begin van het nieuwe jaar. Niet alleen nam het afscheid van Philippe Clement. Ook kampt Blauw-Zwart met coronagevallen binnen de selectie én heeft het een nieuwe coach. Alfred Schreuder is de opvolger van Clement. De Nederlander arriveerde maandagavond al in Marbella, waar Blauw-Zwart zich voorbereidt op de tweede seizoenshelft.

Club Brugge vertrok maandagmorgen zonder een aantal vaste namen naar het Spaanse Marbella. Daar moet het fundament worden gelegd voor een succesvolle tweede seizoenshelft. Dat doet Blauw-Zwart dus zonder meerdere vaste namen. Matej Mitrovic, Kamal Sowah, José Izquierdo, Senne Lammens, Ruben Providence en Ignace Van der Brempt bleven wegens corona allemaal achter in Brugge. Éder Balanta zou rechtstreeks aansluiten bij de groep in Marbella. Maar de Colombiaan ontbrak maandag tijdens de eerste training. Mogelijk omdat hij in contact is geweest met een persoon die besmet is met corona. Het is daarom nog maar de vraag of we Balanta deze week in actie zullen zien.

Club speelt woensdag een oefenwedstrijd tegen het duitse Karlsruher

Wie maandag ook nog ontbrak op het trainingsveld, is Schreuder. De nieuwe coach arriveerde 's avonds pas, of al, in Marbella. ''Ik ben blij hier te zijn'', zei de Nederlander voor de camera van VTM Nieuws. Dinsdag zal hij zijn eerste training leiden als hoofdtrainer van Club Brugge. Een dag later staat hij voor het eerst langs de lijn bij een wedstrijd. Club speelt woensdagmiddag immers een oefenwedstrijd tegen het Duitse Karlsruher. De aftrap is om 15.30 uur. Zaterdag treft Blauw-Zwart, als het goed is, Feyenoord. Er staat echter nog een vraagteken achter dat oefenduel. Feyenoord kampt met meerdere coronagevallen binnen de technische staf en selectie. Daardoor zagen de Rotterdammers van het weekend al af van hun trainingskamp in Spanje.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1478075744429514752?s=20

Voor Schreuder zou de ontmoeting met Feyenoord een bijzondere zijn. Hij was als voetballer actief voor de huidige nummer drie van Feyenoord. Schreuder speelde in zijn spelersloopbaan ook voor RKC Waalwijk, NAC, FC Twente, de amateurs van SDV Barneveld en Vitesse. Nu is hij dus hoofdtrainer van Club Brugge, waar hij de prestaties van zijn voorganger Clement op z'n minst zal moeten (en willen) evenaren.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand