Club YLA in de ban van absolute kraker in bekertoernooi

Marie Minnaert in actie voor Club YLA
BRUGGE, BELGIUM - AUGUST 21 : Maud Coutereels of Standard Femina and Marie Minnaert midfielder of Club Brugge YLA pictured during the Super League match between Club Brugge KV YLA and Standard de Liège Femina on August 21, 2021 in Brugge, Belgium, 21/08/2021 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photonews
© Jan De Meuleneir/Photo News

Terwijl Club Brugge zich voorbereidt op de herstart van de Jupiler Pro League, moet Club YLA een paar uur eerder flink aan de bak in het bekertoernooi. De dames staan voor de loodzware opgave om ten koste van RSCA Women een ticket voor de finale te bemachtigen.

Het verhaal van het seizoen van Club YLA is bekend. De ploeg van Dennis Moerman begon met 21 punten uit de eerste zeven competitiewedstrijden boven verwachting goed. Maar daarna kwam de klad er toch wel flink in te zitten. Club YLA won sinds 6 november nog maar twee keer in de competitie en is daardoor afgezakt naar de vierde plaats.

In het bekertoernooi ging het de Brugse dames nog wel voor de wind. Zo plaatsten Moerman en co zich begin december ten koste van KRC Genk Ladies voor de halve finales. Maar hetzelfde KRC Genk Ladies deelde Club YLA vorige week in de eerste wedstrijd na de winterstop een flinke tik uit. Club YLA was er veel aan gelegen om het jaar goed te beginnen, maar het werd een middag om snel te vergeten.

De Brugse dames gingen met 2-0 onderuit in Limburg. Daarmee beleefden ze een slechte generale repetitie voor de kraker tegen RSCA Women in de halve finale van de Beker van België. Een overwinning was zeer welkom geweest. Niet alleen om in het spoor te blijven van de bovenste plaatsen. Ook om vertrouwen te tanken voor het bezoek aan RSCA Women.

Want dat het een flink karwei gaat worden om de landskampioen uit de beker te kegelen, staat vast. Club YLA won eerder dit seizoen weliswaar nog van RSCA Women. Maar de tweede ontmoeting in de competitie resulteerde in een kansloze 3-1 nederlaag. Het zal zaterdagmiddag dus een stuk beter moeten. Aftrap om 15.00 uur!

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws

0
Wij zijn benieuwd naar jouw mening, laat een reactie achter!x