Buchanan stevent meteen af op basisdebuut bij Club

Tajon Buchanan komt in januari naar Club Brugge
WESTKAPELLE, BELGIUM - AUGUST 24 : Tajon Buchanan, who will join Club Bruges in January. Pictured on August 24, 2021 in Westkapelle, Belgium - 24/08/2021. ( Photo by FVE / Photo News
© Fve/Photo News

Het thuisduel met STVV staat natuurlijk in het teken van het officiële debuut van Alfred Schreuder als hoofdtrainer van Club Brugge. Maar Schreuder is niet de enige die zaterdagavond voor het eerst zijn opwachting maakt in Jan Breydel. Ook Tajon Buchanan wacht een speciale avond. De kans is groot dat de Canadese aanwinst meteen aan de aftrap staat.

Dat Club Brugge nood had aan een extra buitenspeler, daar bestond geen twijfel over. Al sinds het vertrek van Krépin Diatta zocht Blauw-Zwart naar een aanvaller die de ploeg minder afhankelijk van Noa Lang en Charles de Ketelaere kan maken. In de persoon van Tajon Buchanan lijkt de landskampioen die speler eindelijk binnen te hebben.

Club Brugge maakte afgelopen zomer al melding van de komst van Buchanan, maar de achterban moest nog een paar maanden geduld opbrengen. New England Revolution wilde hem immers niet midden in het Amerikaanse seizoen laten vertrekken. Daar viel wat voor te zeggen. Buchanan was met doelpunten en assists van grote waarde voor zijn ploeg.

‘De kans bestaat dat hij in de basis staat.’

Alfred Schreuder over Tajon Buchanan

En die Buchanan hopen we natuurlijk ook in België te zien. In Marbella kregen we bij vlagen al een goede indruk van wat hij aan Club toevoegt. Ook Alfred Schreuder is zeer te spreken over de Canadese aanwinst. ”Hij heeft op mij een hele goede indruk gemaakt”, sprak de oefenmeester vrijdag tijdens zijn eerste persconferentie. ”De kans bestaat zeker dat hij in de basis staat ja.”

Welkome versterking

De ogen zullen zaterdagavond meteen op Buchanan gericht zijn. Noa Lang is wegens een schorsing immers niet van de partij. Schreuder is in ieder geval blij dat de Canadees er is. ”Club Brugge heeft altijd belang bij goede spelers. En ik vind Tajon een hele goede speler, dus dan is hij altijd een welkome versterking voor iedere topclub.”

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws

0
Wij zijn benieuwd naar jouw mening, laat een reactie achter!x