Buchanan moet Club meteen uit de brand helpen

PHOTONEWS 10938823 046
PHOTONEWS 10938823 046 Foto: © Fve/Photo News

Hoewel de winterse transfermarkt haar deuren nog moet openen, heeft Club Brugge de eerste versterking natuurlijk al lang en breed binnen. Tajon Buchanan mag zich vanaf 1 januari 2022 officieel speler van Blauw-Zwart noemen. De verwachtingen rond de Canadees zijn hooggespannen. Misschien zelfs wel té hoog.

Club Brugge verkocht Krépin Diatta begin dit kalenderjaar voor bijna twintig miljoen euro aan AS Monaco. Een halfjaar later zat de landskampioen eigenlijk nog steeds zonder vervanger. In een poging om het gat dat de Senegalees achterliet op te vullen, huurde Club Tahith Chong van Manchester United. De Nederlander kon echter geen moment aan de hoge verwachtingen voldoen. De zoektocht naar een vervanger van Diatta duurde afgelopen zomer dan ook voort. Michel Ange-Balikwisha stond bovenaan het lijstje, maar hij gaf de voorkeur aan een overstap naar Antwerp FC, terwijl Álex Collado liever bij FC Barcelona bleef en Mohamed Daramy een contract bij Ajax tekende.

Club Brugge kwam uiteindelijk uit bij Tajon Buchanan. De Belgen wilden de Canadees eigenlijk al van de zomer overnemen van New England Revolution, maar de Amerikanen lieten hem niet midden in het seizoen vertrekken. Daar viel natuurlijk wat voor te zeggen. Buchanan verkeerde in bloedvorm. Mede dankzij de Canadees sloot New England Revolution de reguliere competitie af als koploper. Ook bij de nationale ploeg van Canada maakte hij veel indruk. Het was door zijn uitstekende optredens tijdens de Gold Cup dat Club zijn oog liet vallen op Buchanan. Nu is zijn komst dus echt aanstaande. Clement liet onlangs al weten dat de Canadees in januari meegaat op trainingskamp naar het Spaanse Marbella.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1469294200642547718?s=20

Basisdebuut tegen STVV?

Daar zullen Clement en zijn staf alles uit de kast halen om Buchanan speelklaar te krijgen voor de hervatting van de competitie, op 15 januari tegen STVV. Clement kan dan geen beroep doen op Noa Lang, die in de stadsderby tegen Cercle tegen een oliedomme rode kaart aanliep. Daardoor komt er dus een plekje vrij in de voorhoede. Maar ook als Lang weer speelgerechtigd is, zullen de ogen op Buchanan zijn gericht. De achterban smelt nu al weg bij het feit dat Club na de winterstop kan aantreden met een voorhoede bestaande uit Charles de Ketelaere, Lang en Buchanan. De komst van de Canadees geeft Clement weer een reden om met drie aanvallers te gaan spelen.

De entree van Buchanan zet Clement echter opnieuw voor een lastige en gevoelige keuze. Ruud Vormer was in de laatste wedstrijden van 2021 weer een zekerheidje aan de aftrap, maar lijkt na de winterstop plaats te moeten maken voor Buchanan. Weinig supporters die daar problemen mee zullen hebben, is de verwachting. Vormer kreeg in de laatste wedstrijden de opdracht om als vierde middenvelder de rechterflank te bestrijken, maar daarvoor mist hij simpelweg het loopvermogen en de snelheid. Veel supporters plaatsten al vraagtekens bij de keuze van Clement om Vormer daar te posteren. De komst van Buchanan zal mogelijk een nieuwe tik zijn voor de kapitein. Maar voor het spel van Club Brugge niets meer dan een verademing.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand