Vormer moet zich voor een tweede keer terugvechten

©Orange Pictures/Photo News
©Orange Pictures/Photo News Foto: © https://blauwzwartfans.be/2022/04/transferperikelen-vormer-toont-big-smile-op-training/

Het is nog altijd niet bepaald het seizoen van Ruud Vormer. De aanvoerder knokte zich onlangs knap terug in het elftal van Club Brugge, maar neemt woensdag tegen RB Leipzig naar alle waarschijnlijkheid plaats op de bank.

Vormer was in de afgelopen seizoenen niet uit de basiself van Club Brugge weg te denken. Ook onder Philippe Clement was hij zeker van zijn plek. Dat was in de eerste weken van het huidige seizoen niet anders. Zijn situatie veranderde echter toen de Champions League van start ging. Clement besloot om Vormer te passeren voor de thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain. Mats Rits kreeg de voorkeur. Die keuze pakte goed uit. Twee weken later was Rits zelfs de man of the match tegen RB Leipzig. Vormer zag het allemaal vanaf de bank gebeuren.

Nadat hij van Clement te horen had gekregen dat hij tegen PSG niet in de basis zou staan, vroeg Vormer zich hardop af of hij nog wel langer de aanvoerdersband moest dragen. Clement overtuigde hem echter om geen overhaaste beslissingen te nemen. Vormer bleef aanvoerder en knokte zich zelfs knap terug in het elftal. Zo loodste hij zijn ploeg nog niet zo lang geleden met twee doelpunten hoogstpersoonlijk naar de zege op KV Kortrijk. Maar ook de Nederlander kon niet voorkomen dat Blauw-Zwart een matige reeks neerzette in de competitie.

Op bezoek bij KV Mechelen haalde Clement zijn aanvoerder zelfs al na 45 minuten naar de kant. De coach verlangde meer intensiviteit van zijn ploeg. Hoewel Club Brugge tegen KV Mechelen zijn tweede competitienederlaag van het seizoen leed, lijkt Vormer niet op een basisplaats te hoeven rekenen tegen RB Leipzig. Het Laatste Nieuws weet het zelfs zeker: de aanvoerder valt opnieuw buiten de ploeg. Dat moet een harde klap zijn voor Vormer. Club speelt tegen RB Leipzig immers de vooralsnog belangrijkste wedstrijd van het seizoen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand