Vormer moet zich voor een tweede keer terugvechten

Ruud Vormer
BRUGGE, BELGIUM - OCTOBER 19: Ruud Vormer of Club Brugge during the Group A - UEFA Champions League match between Club Brugge KV and Manchester City at Jan Breydelstadion on October 19, 2021 in Brugge, Belgium (Photo by Perry van de Leuvert/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
©Orange Pictures/Photo News

Het is nog altijd niet bepaald het seizoen van Ruud Vormer. De aanvoerder knokte zich onlangs knap terug in het elftal van Club Brugge, maar neemt woensdag tegen RB Leipzig naar alle waarschijnlijkheid plaats op de bank.

Vormer was in de afgelopen seizoenen niet uit de basiself van Club Brugge weg te denken. Ook onder Philippe Clement was hij zeker van zijn plek. Dat was in de eerste weken van het huidige seizoen niet anders. Zijn situatie veranderde echter toen de Champions League van start ging. Clement besloot om Vormer te passeren voor de thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain. Mats Rits kreeg de voorkeur. Die keuze pakte goed uit. Twee weken later was Rits zelfs de man of the match tegen RB Leipzig. Vormer zag het allemaal vanaf de bank gebeuren.

Nadat hij van Clement te horen had gekregen dat hij tegen PSG niet in de basis zou staan, vroeg Vormer zich hardop af of hij nog wel langer de aanvoerdersband moest dragen. Clement overtuigde hem echter om geen overhaaste beslissingen te nemen. Vormer bleef aanvoerder en knokte zich zelfs knap terug in het elftal. Zo loodste hij zijn ploeg nog niet zo lang geleden met twee doelpunten hoogstpersoonlijk naar de zege op KV Kortrijk. Maar ook de Nederlander kon niet voorkomen dat Blauw-Zwart een matige reeks neerzette in de competitie.

Op bezoek bij KV Mechelen haalde Clement zijn aanvoerder zelfs al na 45 minuten naar de kant. De coach verlangde meer intensiviteit van zijn ploeg. Hoewel Club Brugge tegen KV Mechelen zijn tweede competitienederlaag van het seizoen leed, lijkt Vormer niet op een basisplaats te hoeven rekenen tegen RB Leipzig. Het Laatste Nieuws weet het zelfs zeker: de aanvoerder valt opnieuw buiten de ploeg. Dat moet een harde klap zijn voor Vormer. Club speelt tegen RB Leipzig immers de vooralsnog belangrijkste wedstrijd van het seizoen.

Laatste nieuws

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws