Van den Brom neemt het op voor bekritiseerde Clement

John van den Brom, trainer van Genk
GENK, BELGIUM - DECEMBER 27 : John van den Brom head coach of Genk during the Jupiler Pro League match between KRC Genk and Waasland Beveren on December 27, 2020 in Genk, Belgium, 27/12/2020 ( Photo by Vincent Kalut / Photonews
© Vincent Kalut/Photo New

Zondagmiddag treffen KRC Genk en Club Brugge elkaar in Limburg. In de Luminus Arena staan met John van den Brom en Philippe Clement twee coaches die (flink) onder druk staan. In de aanloop naar de kraker in de Jupiler Pro League nam Van den Brom het echter op voor zijn collega.

Sinds Clement zijn aantrede als trainer werd Club Brugge twee keer kampioen van België. In het afgelopen seizoen had Blauw-Zwart dat vooral te danken aan een sterke campagne in de reguliere competitie. In de play-offs zakte de ploeg van Clement immers een paar keer door de mand. De kritiek nam toe, maar na het veroveren van de landstitel op het veld van Anderlecht ging die weer liggen. Nu staat Clement onder serieuze druk. De prestaties in de competitie zijn onder maat en in Europa dreigt Club nog voor de winter al uitgeschakeld te worden. Van den Brom vindt het echter ”te gek voor woorden” dat Clement zoveel kritiek over zich heen krijgt.

”Ik heb niets gelezen”, citeerde Het Laatste Nieuws Van den Brom vrijdag tijdens diens persconferentie op de vraag of hij op de hoogte is van Clement zijn positie. ”Maar dat is voetbal. Iemand van de staf zei het me deze morgen. En toen zei ik: ‘Als trainer ben je zo goed als je laatste wedstrijd.’ Ik vind het te gek voor woorden, gezien wat hij gepresteerd heeft in de Belgische competitie, bij veel clubs. Nu zit het even tegen, daar moet je ook niet onderuit, maar dan vind ik het heel kortzichtig om de kranten er vol mee te zetten.”

Emoties

Tijdens van de persconferentie van Clement in de aanloop naar het uitduel met KRC Genk ging het natuurlijk ook over zijn positie. De oefenmeester bleef er eigenlijk heel koeltjes onder. ”Het is de eerste keer in vijf jaar dat jullie schrijven dat ik onder druk sta. Dus momenteel ben ik nog een heel gelukkige coach. Elke trainer moet resultaten, dat is overal in de wereld zo. Dat de fans morren? Ik ben zelf ook supporter geweest, in een andere rol. Dan leef je op emoties”, leest het bij Het Nieuwsblad.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws

0
Wij zijn benieuwd naar jouw mening, laat een reactie achter!x