Van den Brom legt druk bij Genk voor duels met Club

KRC Genk-trainer John van den Brom
Genk, Belgium - January 21 : John van den Brom head coach of Genk during the Jupiler Pro League match between KRC Genk and KAA Gent on January 21, 2021 in Genk, Belgium, 21/01/2021 ( Photo by Sebastien Smets / Photonews
© Ses/Photo News

Crisis bij Club Brugge? Hoe erg is de situatie dan bij KRC Genk? De nummer twee van het afgelopen seizoen in België verloor al zes keer in de competitie. Toch vindt John van den Brom dat zijn ploeg de komende twee duels met Blauw-Zwart ‘gewoon’ moet winnen.

Club begon vorig seizoen weliswaar met een recordvoorsprong van acht punten aan de Champions’ play-offs, maar na de laatste speeldag liet het KRC Genk alleen nog op doelsaldo achter zich. Bij de ploeg van Van den Brom overheerste het gevoel dat er veel meer had ingezeten. Het doel voor dit seizoen was dan ook duidelijk: vanaf moment één de strijd aangaan met Blauw-Zwart. Zover is het echter niet gekomen. Niet alleen Club verkeert in slechte vorm. Ook KRC Genk bakt er vooralsnog maar weinig van. De Genkies beginnen zondagmiddag met vier op achttien aan het thuisduel met Club.

Drie dagen later staan beide ploegen nogmaals tegenover elkaar, maar dan in het bekertoernooi. Van den Brom was vrijdag tijdens diens persconferentie duidelijk over het tweeluik met Club. ”Wij moeten thuis gewoon twee keer winnen van Club”, werd hij geciteerd door Het Laatste Nieuws. ”Mij interesseert het niets hoe Brugge het nu doet. Wij zijn in de competitie in de achtervolging, dat hebben we onszelf aangedaan, dus moet je altijd winnen. Ongeacht de tegenstander. Dit keer is dat Club Brugge, die hebben hun eigen problemen. Maar die hebben wij zelf ook. Daar moeten we dus van herstellen, daar hebben we donderdag een eerste stap in gezet. Zondag volgt de volgende.”

Europa

KRC Genk beleefde inderdaad een betere generale dan Club voor de topper in de zestiende speelronde van de Jupiler Pro League. Waar de Blauw-Zwarten woensdag pijnlijk onderuit gingen tegen RB Leipzig, behaalde KRC Genk donderdagavond een belangrijk punt tegen Dinamo Zagreb. Van den Brom en co mogen daardoor nog altijd hopen op een vervolg in de Europa League. Voor Club zijn de kansen op Europese overwintering daarentegen flink afgenomen.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws

0
Wij zijn benieuwd naar jouw mening, laat een reactie achter!x