RB Leipzig deelt Club Brugge serieuze tikken uit

Club Brugge speelt met 1-1 gelijk tegen Cercle
BRUGGE, BELGIUM - AUGUST 6 : Charles De Ketelaere midfielder of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Cercle Brugge at the Jan Breydel stadium on August 06, 2021 in Brugge, Belgium, 6/08/2021 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photo News
© Jimmy Bolcina/Photo News

Club Brugge begon vol goede intenties aan de thuiswedstrijd tegen RB Leipzig, maar moet al vroeg in de achtervolging.

Club Brugge begon aan het thuisduel met RB Leipzig in de wetenschap dat het bij een punt zo goed als zeker is van Europees voetbal na de winterstop. Met die instelling stuurde Philippe Clement zijn ploeg echter niet het veld in. Dat was te zien aan de opstelling. Zo behield Bas Dost zijn basisplaats, terwijl Charles de Ketelaere een linie naar achteren schoof. Kamal Sowah was dan weer de vervanger van Eduard Sobol. Een offensief ingesteld Club Brugge dus.

Dat mag vooralsnog echter niet baten. RB Leipzig vecht op Jan Breydel voor zijn laatste kans op Europese overwintering en zo speelt het ook. De Duitsers lopen letterlijk en figuurlijk over Club Brugge heen. Waar Simon Mignolet eerst nog uitstekend redde op een flinke knal van Nordi Mukiele, moest hij een paar minuten later alsnog vissen. Christopher Nkunku, die het deze Champions League-campagne op zijn heupen heeft, tikte binnen uit een rebound. Het werd vervolgens nog erger voor Blauw-Zwart, dat echt volledig wordt overlopen.

Kamal Sowah kreeg eindelijk weer eens een basisplaats, maar was de grote schlemiel bij de 0-2. Bij een poging om de bal weg te trappen uit de eigen zestien, raakte hij een tegenstander: strafschop. Daar wist Emil Forsberg wel raad mee. Zo kijkt Club Brugge nu al tegen een riante achterstand aan. De ploeg van Clement heeft weliswaar nog wel even om de achterstand goed te maken, maar daar ziet het er nog niet echt naar uit…

Laatste nieuws

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws