Oranje en Lang nog niet zeker van WK na enorme blamage

PHOTONEWS 10945066 140
PHOTONEWS 10945066 140 Foto: © Philippe Crochet/Photo News

Het Nederlands elftal heeft het WK-ticket nog niet binnen. Dat leek een lange tijd wel het geval, maar de ploeg van Louis van Gaal toonde zich van haar slechtste kant en gaf een 0-2 voorsprong nog uit handen tegen Montenegro. Ook Noa Lang kon niet voorkomen dat Oranje schade opliep.

Lang debuteerde vorige maand tijdens het bezoek aan Letland in Oranje en stond een paar dagen later tegen Gibraltar aan de aftrap. De aanvaller van Club Brugge maakte een sterke indruk en verzorgde de assist voor de 4-0 van Denzel Dumfries. Een basisplaats tegen Montenegro zat er echter niet in. Van Gaal gaf de voorkeur aan Arnaut Danjuma, die wij natuurlijk nog kennen van zijn seizoen in Brugge. Danjuma speelde echter een ongelukkige wedstrijd.

Dat gold eigenlijk voor alle spelers die een Oranje-shirt droegen. Het Nederlands elftal opende in de eerste helft weliswaar de score, maar daar was ook alles mee gezegd. Dat het uit een strafschop was, zei eigenlijk ook wel voldoende. In de tweede helft verdubbelde Oranje niet lang na de aftrap van de tweede helft de voorsprong. Memphis maakte zijn tweede van de avond. De overwinning leek binnen, en het WK-ticket dus ook. Zo speelde Oranje ook na de 0-2. Van Gaal haalde zijn beste spelers naar de kant en gaf Lang nog een kleine twintig minuten.

De aanvaller van Club Brugge kon echter weinig teweeg brengen. Met hem binnen de lijnen gaf Oranje de 0-2 voorsprong zelfs nog weg. Montenegro knokte zich terug tot 2-2, tevens de eindstand. Daardoor is Oranje nog niet zeker van plaatsing voor het WK in Qatar. Dinsdag speelt het tegen Noorwegen een finale.