Omwonenden dienen bezwaar in tegen komst nieuw stadion

Het Jan Breydel van Club Brugge
Bruges may 15 Belgium, Club Bruges celebrates his championship by releasing bleu smoke on top of the Jan Breydelstadion. No Celebrations possible because of the coronapandemic. Pictured on may 15 Bruges Belgium. (picture by Florian Van Eenoo/Photo News)
© Florian Van Eenoo Photo News

Hoewel Club Brugge in oktober eindelijk een omgevingsvergunning kreeg van de Vlaamse regering voor de bouw van een nieuw stadion, wil het dossier nog altijd niet vlotten. De kans bestaat dat Blauw-Zwart de start van de bouw opnieuw enkele maanden moet uitstellen, omdat omwonenden rond de Olympiasite voor veel meer overlast vrezen.

Club Brugge heeft torenhoge ambities en daarin is de komst van een nieuw stadion cruciaal. Vorige maand kwam er eindelijk een serieuze doorbraak. De Vlaamse regering keurde de plannen voor de bouw van een nieuwe thuishaven op de Olympiasite goed. Club Brugge kreeg een omgevingsvergunning en leek begin 2022 te mogen gaan starten met de bouw. Zover lijkt het echter niet te komen. Volgens Het Laatste Nieuws ligt er al namelijk minstens één bezwaar bij de Raad voor Vergunningsbetwisten. En dat komt niet van Cercle, maar van omwonenden rond de Olympiasite.

Zij zouden volgens informatie van HLN vrezen voor veel meer overlast dan nu. Verrassend is het dat niet dat het bezwaar van de omwonenden komt. Zij zijn immers al langer tegenstander van de komst van een nieuw stadion. Club hoopte zo snel mogelijk te kunnen starten met de bouw, maar daar lijkt dus opnieuw een streep door te kunnen. Toch slecht nieuws voor Blauw-Zwart, waar juist eerder goed nieuws naar buiten kwam. Cercle heeft namelijk aangekondigd geen procedures meer aan te spannen. De Groen-Zwarten kregen schriftelijke garanties van de stad dat ze nooit op straat komen te staan als Jan Breydel niet meer zou voldoen aan de normen van een voetbalstadion.

Cercle op de Olympiasite

Mocht Cercle nog geen eigen thuishaven hebben en Club wél, mag Groen-Zwart zijn wedstrijden zelfs tijdelijk in het nieuwe stadion op de Olympia spelen. Cercle voorzitter Vincent Goemaere hoopt dat dat dan wel erg tijdelijk is, leest het bij HLN. ”Voetbal is emotie, maar nu moeten we even rationeel zijn. Belangrijk voor onze supporters is dat we in dat scenario geen huurgeld aan Club, maar wel aan de stad, moeten betalen.”

Laatste nieuws

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws