Okereke maakt alleen maar mooie goals in Italië

David Okereke viert een treffer voor Venezia FC
italian soccer Serie A match - Venezia FC vs AS Roma. Venezia's David Okereke celebrates after scoring a goal 3-2 during Venezia FC vs AS Roma, italian soccer Serie A match in Venice, Italy, November 07 2021 URN:63584808 ! only BELGIUM !
© Ettore Griffoni / Ipa/Empics Entertainment/Photo News

David Okereke streek in de zomer van 2019 voor een bedrag van ruim acht miljoen euro neer bij Club Brugge. Ondanks een goede start slaagde hij er echter niet in om de verwachtingen waar te maken. Afgelopen zomer keerde hij op huurbasis terug naar Italië. Daar komt hij weer helemaal los.

Club verkocht Wesley in de zomer van 2019 voor een toenmalig recordbedrag van 25 miljoen euro aan Aston Villa. In de zoektocht naar een vervanger had Blauw-Zwart dus het nodige geld om uit te geven. Dat deed het dan ook. Na tien doelpunten en twaalf assists in dertig wedstrijden in de Serie B vertrok Okereke voor ruim acht miljoen euro naar Club Brugge. Daar moest hij Wesley doen vergeten. Dat leek hem in eerste instantie ook te lukken. Vier doelpunten in de eerste vier duels mochten echter niet baten. Okereke viel na een goede start ver terug, belandde op de bank en kwam daar in het afgelopen seizoen niet vanaf.

Zijn perspectief veranderde tijdens de voorbereiding op dit seizoen niet en dus trok de Nigeriaan zijn conclusies. Hij keerde bij Venezia FC terug in Italië. In ieder geval tijdelijk. De promovendus huurt hem in eerste instantie, maar bedong wel een optie tot koop. Mocht Okereke dus in de smaak vallen, is de kans groot dat Venezia FC hem na dit seizoen definitief overneemt van Club. Het ziet er vooralsnog goed uit voor alle partijen. Okereke doet het namelijk naar behoren. Hij kwam vooralsnog twaalf keer in actie voor Venezia FC en scoorde daarin vier keer. Zijn laatste twee goals bezorgden Venezia FC zeges op AS Roma en Bologna. Wat al zijn treffers met elkaar gemeen hebben, is dat ze allemaal fraai waren.

Op 11 september maakte hij 0-2 tegen Empoli.

Zijn tweede treffer in dienst van Venezia FC produceerde Okereke op 23 oktober, tijdens het verloren bezoek aan Sassuolo.

En zijn volgende treffers maakte hij dus in de laatste wedstrijden. Eerst bezorgde hij zijn ploeg een 3-2 overwinning op AS Roma en een week later besliste hij het bezoek aan Bologna.

Laatste nieuws

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws

1
0
Wij zijn benieuwd naar jouw mening, laat een reactie achter!x