Knock-outfase lonkt voor Club NXT na bizarre comeback

Club NXT, de beloften van Club Brugge
LOKEREN, BELGIUM - NOVEMBER 14 : The players of Club Brugge NXT pictured before the 1B Pro League match between Club Brugge NXT and KVC Westerlo at the Daknam stadium on November 14, 2020 in Lokeren, Belgium, 14/11/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Toen duidelijk werd dat Club Brugge het in de groepsfase van de Champions League moest opnemen tegen Manchester City, Paris Saint-Germain en RB Leipzig, wist ook Club NXT waar het aan toe was. De beloften mochten hun borst nat maken. Ze zijn na vier wedstrijden echter nog ongeslagen in de UEFA Youth League. Woensdagmiddag leek er een einde te komen aan de ongeslagen status, maar dankzij een knappe comeback boekte Club NXT alsnog een mogelijk cruciale zege (3-5) op de U19 van Manchester City.

Twee weken geleden stonden beide ploegen ook al tegenover elkaar. Club NXT opende toen vlak voor rust de score, nadat het in de eerste helft al meerdere goede kansen op de openingstreffer had laten liggen. In de tweede helft voerde Manchester City de boventoon. Desondanks leek de ploeg van Rik De Mil stand te houden. Een kwartier voor tijd kreeg ze echter alsnog de gelijkmaker om de oren. Dat zorgde voor lichte teleurstelling bij de Brugse beloften, al realiseerden ze zich ook dat een punt tegen Manchester City zeker geen slecht resultaat was.

Dat bleek woensdag in Manchester. Waar Club NXT in eigen huis een lange tijd de bovenliggende ploeg was, moest het in Engeland al snel in de achtervolging. De aanvoerder van de U19 van Manchester City opende al na twaalf minuten de score. Vervolgens riep Romeo Vermant een paar minuten later om een strafschop, maar de arbiter van dienst vond dat hij zich aanstelde en toonde hem een gele kaart. Manchester City ging rusten met een 1-0 voorsprong. Nog niets aan de hand voor Club NXT. Na amper drie minuten in de tweede helft zag het er echter een stuk slechter uit. De thuisploeg verdubbelde de score en stelde de bezoekers voor een helse opdracht.

Spektakel

Met het oog op plaatsing voor de achtste finales kon Club NXT zich eigenlijk geen nederlaag veroorloven. Daar legden de beloften zich dan ook niet bij neer. Cisse Sandra, vorige week nog basisspeler bij Club Brugge, maakte op het uur de openingstreffer. Waar Club NXT dacht aan een comeback, kreeg het een paar minuten later de derde treffer om de oren. De ploeg van De Mil was echter niet te breken in Manchester, want ze knokte zich binnen een paar minuten terug naar 3-3. Eerst schoot Sandra na een heerlijke actie opnieuw de aansluitingstreffer binnen, waarna Arne Engels zijn ploeg vanaf elf meter op gelijke hoogte bracht.

Het werd nog mooier voor de Brugse beloften, want ruim vijf minuten voor het einde werkte Lynnt Audoor de 3-4 in het Engelse doel. Het was vervolgens een kwestie van overleven en dat lukte Club NXT. In de vierde minuut van de blessuretijd maakte Mathis Servais aan alle onzekerheid een einde. Zo boekte de ploeg van De Mil een spectaculaire, maar vooral ongelooflijk knappe zege op de U19 van de landskampioen van Engeland. Daarmee doet ze uitstekende zaken in de UEFA Youth League.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws