Extra motivatie voor Club in aanloop naar Genk-clash

Hans Vanaken coacht zijn ploegmaten bij Club Brugge
WAREGEM, BELGIUM - AUGUST 15: Hans Vanaken of Club Brugge coaches his teammates during the Jupiler Pro League match between SV Zulte Waregem and Club Brugge at Elindus Arena on August 15, 2021 in Waregem, Belgium (Photo by Joris Verwijst/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© jv20210815-253op /Orange Pictures/Photo News

Club Brugge heeft de komende duels het nodige recht te zetten. Om te beginnen zondagmiddag, als de ploeg van Philippe Clement op bezoek gaat bij KRC Genk. Aan de motivatie zal het niet mogen liggen. Zeker niet na het puntenverlies van koploper Union.

Dat het al weken niet lekker loopt bij Club Brugge, is een understatement. Maar een crisis? Daarvoor is het misschien nog wel te vroeg. In de competitie is er immers nog niks gespeeld, terwijl de ploeg van Clement ook nog een kans(je) heeft op Europese overwintering. Daarnaast kan ze zich woensdagavond plaatsen voor de kwartfinales van het bekertoernooi. Maar eerst wacht zondagmiddag de uitwedstrijd tegen KRC Genk. Op basis van de recente ontmoetingen in Luminus Arena belooft het een pittig middagje te worden voor Blauw-Zwart. De regerend landskampioen zal echter, ondanks de harde klap tegen Leipzig, met veel motivatie naar Limburg afreizen.

Door de nederlaag tegen KV Mechelen, kon Union vorige speelronde uitlopen tot zeven punten. Die kans liet de ploeg uit Brussel natuurlijk niet liggen. Ze rolde KV Oostende met 7-1 op en zette zowel Club Brugge als Antwerp FC op een ruime achterstand. Vrijdagavond kon Union het verschil ten opzichte van de achtervolgers nog verder uitbreiden, namelijk tot tien punten. Daarvoor moest er wel gewonnen worden van OH Leuven. Maar tegen de verwachtingen in ging de ploeg van Marc Brys er met de zege vandoor. Het werd 1-3, waardoor Antwerp FC én Club de achterstand dit weekend kunnen terugbrengen tot vier punten. Daarvoor moet Antwerp FC zondag winnen van KV Oostende en Blauw-Zwart dus van KRC Genk.

Laatste nieuws

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws

1
0
Wij zijn benieuwd naar jouw mening, laat een reactie achter!x