Club NXT wacht zinderende apotheose in Parijs

Rik De Mil, coach van de beloften van Club Brugge
BRUGGE, BELGIUM - FEBRUARY 25: Rik de Mil of Club Brugge during the UEFA Europa League match between Club Brugge and FC Dynamo Kyiv at Jan Breydelstadion on February 25, 2021 in Brugge, Belgium (Photo by Jeroen Meuwsen Fotografie/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Jeroen Meuwsen Fotografie/Photo News

Club NXT heeft de hoofdmacht woensdag alvast het goede voorbeeld gegeven. De beloften waren met 4-1 te sterk voor de U19 van RB Leipzig. Daardoor is de ploeg van Rik De Mil verzekerd van Europees voetbal na de winterstop. Of ze eerst nog een tussenronde moet spelen of instroomt in de achtste finales, zal op 7 december in Parijs moeten blijken.

Club NXT won drie weken geleden na een bizarre comeback met 3-5 van de U19 van Manchester City. Dankzij die zege wisten de Brugse beloften dat ze in de thuiswedstrijd tegen RB Leipzig U19 uitstekende zaken konden doen met het oog op Europese overwintering. Een overwinning zou betekenen dat de ploeg van De Mil ook na de winterstop nog actief is in Europa. Ze deed woensdag wat ze moest doen en was opnieuw met 4-1 te sterk voor de Duitsers, die in september ook al op een 1-4 nederlaag werden getrakteerd.

Club NXT gaat momenteel met elf punten aan de leiding in groep A. De U19 van Paris Saint-Germain kan op gelijke hoogte komen. Maar dan moet ze wel zien te winnen van Manchester City. De tussenstand bij de ontmoeting in Manchester is 0-1 in het voordeel van de Fransen. De kans is dus groot dat zowel Club NXT als PSG U19 met elf punten naar de laatste speeldag zal toewerken. Beide ploegen staan op 7 december tegenover elkaar in Parijs. Op die dag wordt er dus beslist wie van de twee een ticket boekt voor de achtste finales. Alleen de groepswinnaar stroomt in die ronde in.

De nummer twee gaat naar de tussenronde. Club NXT is er uiteraard alles aan gelegen om die niet te hoeven spelen. Daarvoor is mogelijk een gelijkspel in Parijs genoeg. Zekerheid daarover kan echter pas na het laatste fluitsignaal in Parijs geboden worden.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws