Club NXT raast door: RB Leipzig opnieuw verslagen

Rik De Mil, trainer van Club NXT
LOKEREN, BELGIUM - AUGUST 30: Manager Rik De Mil of Club NXT during the 1B Pro League match between Club NXT and Lommel SK at the Daknam stadion on August 30, 2020 in Lokeren, Belgium, 30/08/2020. (Photo by Tomas Sisk / Photo News)
© Ts/Photo News

Er staat vooralsnog geen maat op Club NXT in de UEFA Youth League. De ploeg van Rik De Mil behaalde acht punten uit de eerste vier wedstrijden en voegde daar woensdagmiddag nog eens drie aan toe. De Brugse beloften waren met 4-1 te sterk voor RB Leipzig U19. Daardoor zijn ze verzekerd van Europees voetbal na de winterstop.

Met vijftien doelpunten in de eerste twee competitiewedstrijden ging de start van Club NXT niet geruisloos aan ons voorbij. De beloften leken als een sneltrein door de Pro League U21 te denderen, maar op de derde speeldag werd er al verloren. In de UEFA Youth League is de ploeg van De Mil daarentegen nog altijd ongeslagen. Dat is ook na de thuiswedstrijd tegen RB Leipzig U19 van woensdagmiddag het geval. Dankzij de knappe en tevens knotsgekke overwinning op Manchester City U19 drie weken geleden, wist Club NXT voorafgaand aan het thuisduel met RB Leipzig dat het zich kon plaatsen voor de volgende ronde van de UEFA Youth League.

En daar zijn de beloften dus in geslaagd. Met onder meer Antonio Nusa en Cisse Sandra, die dus ‘gewoon’ fit genoeg was, in de basis, begon Club NXT uitstekend. De eerste twee goede kansen leverden weliswaar nog geen doelpunten op, maar de derde ging er wel in. Na een scherpe hoekschop van Arne Engels kon Ibe Hautekiet aan de tweede paal binnenkoppen voor de 1-0. RB Leipzig U19, dat al uitgeschakeld is, maakte tien minuten later echter alweer gelijk. Maar Club NXT ging gewoon met een voorsprong de rust in. Engels schoot een vrije trap ineens in het doel, waardoor de Brugse beloften met een fijne tussenstand aan de thee gingen.

De ploeg van De Mil trok de lijn uit de eerste helft moeiteloos door na de pauze. Waar een schot van Lynnt Audoor eerst nog voorlangs ging, kopte Sandra een paar minuten later wel raak voor 3-1. Het was alweer zijn vijfde doelpunt in de UEFA Youth League. De thuisploeg ging vervolgens op zoek naar nog een doelpunt. Die leek er niet meer te komen, ware het niet dat Audoor twee minuten voor tijd de vierde Brugse goal tegen de netten kopte. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-1.

Club NXT weet dankzij de zege dat het ook na de winterstop in Europa actief is. Of de ploeg van De Mil instroomt in de tussenronde of de achtste finales, wordt op de laatste slotdag besloten. Dan gaat NXT op bezoek bij Paris Saint-Germain U19. NXT heeft dan mogelijk aan een gelijkspel genoeg om zich als groepswinnaar te plaatsen voor de achtste finales.

Laatste nieuws

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws