Basisplaatsen voor Vormer en Van der Brempt'

PHOTONEWS 10936607 056
PHOTONEWS 10936607 056 Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Philippe Clement kan woensdagavond in de uitwedstrijd tegen Manchester City geen beroep doen op Éder Balanta. De Colombiaan staat al op drie gele kaarten in de Champions League en is dus geschorst. Hij wordt naar alle waarschijnlijkheid vervangen door Ruud Vormer. Dat zal vermoedelijk niet de enige wijziging zijn ten opzichte van de eerste ontmoeting met Manchester City. Ook Ignace Van der Brempt lijkt een basisplaats te krijgen in het Etihad Stadium.

Balanta was in de afgelopen maanden een van de uitblinkers bij Club Brugge. Hij zal dus gemist worden tegen Manchester City. Met Vormer als zijn vervanger wordt Blauw-Zwart er echter niet per se minder op. Dat bewees de aanvoerder in de voorbije wedstrijden. Vormer was in de afgelopen seizoenen niet uit de basis weg te denken. Ook in de eerste weken van deze jaargang was hij zeker van zijn plaats. Daar kwam in de thuiswedstrijd tegen PSG echter verandering in. Clement gaf de voorkeur aan Mats Rits. Die keuze pakte zó goed uit, dat Vormer plots wisselspeler was geworden.

Waar de Nederland eerst nog met de gedachte speelde om zijn aanvoerdersband in te leveren, heeft hij zich inmiddels terug in het elftal geknokt. Met zijn mentaliteit, leiderschap en standaardsituaties blijft hij van onschatbare waarde voor dit Club Brugge. Dat bewees hij in de afgelopen wedstrijden. Zo loodste hij zijn ploeg met twee doelpunten langs KV Kortrijk. In het Etihad Stadium heeft hij mogelijk zijn eerste basisplaats in de huidige Champions League-campagne. Volgens Het Nieuwsblad zal de captain het middenveld vormen met Hans Vanaken en Rits.

Datzelfde Nieuwsblad verwacht nog een wijziging ten opzichte van het heenduel met Manchester City, twee weken terug. Waar Kamal Sowah in de eerste wedstrijden sinds zijn komst niet hoefde te vrezen voor zijn plek, lijkt hij die inmiddels voorlopig kwijt te zijn. Clement passeerde de recordaankoop tijdens het bezoek aan Antwerp FC. De coach gaf toen de voorkeur aan Van der Brempt. Ook die keuze pakte goed uit. Clement is het optreden van Van der Brempt op de Bosuil niet vergeten. Als we Het Nieuwsblad mogen geloven, krijgt de jonge Belg tegen Manchester City weer het vertrouwen.

VERMOEDELIJKE OPSTELLING: Mignolet, Van der Brempt, Mata, Hendry, Nsoki, Sobol, Vormer, Rits, Vanaken, De Ketelaere en Lang.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand