Alleen een wonder kan Club Brugge in Europa houden

Philippe Clement, hoofdtrainer van Club Brugge
BRUGGE, BELGIUM - MAY 02 : Philippe Clement head coach of Club Brugge during the Champions play-offs matchday 1 game between Club Brugge and Rsc Anderlecht on May 2, 2021 in Brugge, Belgium, 2/05/2021 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews
© Jimmy Bolcina/Photo News

Na vier punten uit de eerste vier duels in de Champions League had Club Brugge overwintering in Europa in eigen hand. In de thuiswedstrijd tegen RB Leipzig kon een ticket voor de Europa League alvast veilig worden gesteld. Zover lijkt het woensdagavond echter niet te komen, tenzij zich er een wonder verricht op Jan Breydel.

Vooraf waren de verwachtingen rond Club Brugge niet hooggespannen. De ploeg van Philippe Clement werd tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League gekoppeld aan Manchester City, Paris Saint-Germain en RB Leipzig. Een kansloze missie, was de verwachting. Zelfs de derde plek was volgens menigeen teveel gevraagd. Club bewees in de eerste twee wedstrijden dat het echter wel degelijk een rol van betekenis kon spelen in de groep. Het speelde knap gelijk tegen PSG en won zelfs op bezoek bij RB Leipzig. Manchester City bleek echter tweemaal een paar maatjes te groot.

De nederlagen tegen Manchester City waren ingecalculeerd. Het gelijkspel van PSG op bezoek bij RB Leipzig daarentegen niet. De Fransen leken drie weken geleden met 1-2 te gaan winnen, maar zagen de Duitsers in de slotfase alsnog langszij komen. Een flinke tik voor Club Brugge. RB Leipzig reisde namelijk met een boost af naar Brugge, waar een overwinning de situatie in de groep weer volledig zou veranderen. En die overwinning gaat er, naar alle waarschijnlijkheid, ook komen. RB Leipzig liep letterlijk en figuurlijk over Club heen in de eerste helft. De thuisploeg leek de rust te gaan halen met ‘slechts’ een 0-3 achterstand, maar vlak voor het rustsignaal werd het nog 0-4.

Parijs

Het betekent dat Club Brugge voor een schier onmogelijke klus staat om het Europese avontuur in leven te houden. Bij deze stand dendert RB Leipzig over Club heen in het klassement, waardoor de ploeg van Clement een ticket voor de Europa League niet langer in eigen hand heeft. Op de laatste speeldag moet Club ook nog eens naar Parijs. Reken er maar niet op dat PSG van plan is om die wedstrijd te laten lopen. De Fransen zullen zich immers als groepswinnaar willen plaatsen voor de achtste finales.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws