Vergeten' Pérez geeft duidelijk signaal af aan Clement

PHOTONEWS 10926025 180
PHOTONEWS 10926025 180 Foto: © Jeroen Meuwsen/Orange Pictures/Photo News

Hoewel Daniel Pérez een van, zo niet dé uitblinker was bij Club Brugge tijdens de voorbereiding op dit seizoen, komt hij vooralsnog niet in Philippe Clement zijn plannen voor. De Venezolaan maakte op 22 augustus voor het laatst zijn opwachting in de hoofdmacht. Maandag gaf hij echter een duidelijk teken van leven. Pérez scoorde drie keer bij Club NXT en solliciteerde daarmee nadrukkelijk naar een rentree in Blauw-Zwart.

De centrumspits verruilde zijn thuisland eerder dit jaar voor Club Brugge. In Venezuela stond hij te boek als groot talent. Bij zijn debuut voor Club NXT liet hij zien waarom. Hij had nog geen vijf minuten nodig om zijn eerste te maken. Het was de bedoeling dat hij in eerste instantie bij Club NXT de tijd zou krijgen om zijn nieuwe omgeving gewoon te maken, maar door personele problemen in de hoofdmacht deed Clement al snel een beroep op hem. Hij stelde niet teleur. Op 5 maart maakte hij in de bekerwedstrijd tegen Standard zijn entree in de hoofdmacht, tien dagen later scoorde hij zijn eerste treffer.

Zijn prestaties bleven niet onopgemerkt. Zo reisde Pérez van de zomer af naar Brazilië om aan te sluiten bij de nationale ploeg van Venezuela, die deelnam aan de Copa América. Hoewel Pérez geen minuut in actie kwam, was het een ervaring die hij niet snel zal vergeten. Dat zijn periode bij de nationale ploeg hem goed had gedaan, bleek bij zijn rentree in Brugge. Hij had weinig tijd nodig om zijn stempel te drukken. Pérez scoorde drie keer in twee oefenwedstrijden. Hij leek af te stevenen op een basisplaats in de Supercup tegen KRC Genk, maar moest toch Bas Dost voor zich gulden. Dost begon het seizoen nog als eerste spits, maar is inmiddels al een paar maanden invaller.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1412834505975648263?s=20

Keuzes

Pérez niet. De Venezolaan kwam dit seizoen nog niet eens veertig minuten in actie voor de hoofdmacht. Het is dringen geblazen in de wedstrijdselectie. Clement moet voor elke wedstrijd een aantal lastige knopen doorhakken. Zijn keuzes gingen in de afgelopen maanden ten koste van de Venezolaan. Misschien dat daar op korte termijn verandering in komt. Club Brugge creëert voldoende kansen, maar scoort heel erg moeilijk. Pérez bewijst bij Club NXT dat hij zijn neusje voor de goal in ieder geval niet verloren is. Zo scoorde hij maandagavond nog drie keer tegen de U21 van Zulte-Waregem. In de eerste competitiewedstrijd tegen Charleroi was hij ook al trefzeker.

Woensdagavond begint Club Brugge aan een nieuw avontuur in het bekertoernooi. De ontmoeting met Deinze was voor Pérez het uitgelezen moment geweest om zich weer eens te laten gelden in de hoofdmacht, maar een rentree tegen de tweedeklasser lijkt uitgesloten. Waarom? Niet alleen omdat hij maandagavond dus nog in actie kwam voor Club NXT. Ook omdat Clement met onder meer José Izquierdo, Dost en Wesley nog meer aanvallers tot zijn beschikking heeft die minuten willen en eigenlijk ook wel moeten maken...

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand