Van Gaal neemt Lang opnieuw op in voorselectie

Noa Lang schittert tegen PSG
Noa LANG ( 10 - Brugge ) - Achraf Hakimi ( 2 - PSG ) - FOOTBALL : Brugge vs Paris Saint Germain - Ligue des Champions - Paris - 15/09/2021 © PanoramiC ! only BELGIUM !
© Federico Pestellini/Panoramic /Photo News

De kans is groot dat Noa Lang volgende maand zijn derde en vierde interland voor Oranje speelt. De aanvaller van Club Brugge debuteerde begin deze maand in het Nederlands elftal en maakte meteen een goede indruk. Louis van Gaal heeft hem dan ook opnieuw opgenomen in zijn voorselectie voor de interlands tegen Montenegro en Noorwegen.

Lang maakte vorig jaar op de valreep van de zomerse transferperiode de overstap van Ajax naar Club Brugge. Hij had niet veel tijd nodig om zijn stempel te drukken op de ploeg van Philippe Clement. De coach wilde in eerste instantie nog rustig aan doen met de aanvaller, maar hij kon al vrij snel niet meer om hem heen. Lang maakte veel indruk met zijn dribbels, goals en assists, zowel op de Belgische velden als in de Champions League. Hij trok die lijn vrijwel moeiteloos door in de tweede seizoenshelft en eindigde uiteindelijk op zeventien doelpunten en elf assists in 38 officiële wedstrijden.

Geweldige cijfers, maar een oproep voor het Nederlands elftal liet lang op zich wachten. Toenmalig bondscoach Frank de Boer had hem wel degelijk in het vizier, maar nam hem niet op in zijn selectie voor het EK. Ook Van Gaal, de opvolger van De Boer, liet Lang tijdens de eerste interlandperiode van dit seizoen links liggen. Het kon echter niet lang meer duren vooraleer Lang zijn debuut zou maken in de selectie van Oranje. Hij trok zijn vorm van het afgelopen seizoen immers moeiteloos door naar de huidige jaargang. Zo werd hij na afloop van de Champions League-match tegen PSG verkozen tot Man of the Match.

Danjuma

Twee dagen na zijn uitstekende optreden tegen de Franse grootmacht nam Van Gaal Lang op in zijn voorselectie voor de interlands tegen Letland en Gibraltar. Een week later kreeg hij een definitieve oproep. Lang maakte zijn debuut in en tegen Letland en stond tegen Gibraltar voor het eerst aan de aftrap. Hij liet zich meteen gelden met een assist. Volgende maand mag hij zijn kunsten mogelijk vertonen tegen Montenegro en Noorwegen. Ook Arnaut Danjuma behoort tot de voorselectie van Van Gaal. De oud-speler van Club Brugge transfereerde afgelopen zomer naar Villareal en doet het vooralsnog uitstekend in Spanje.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws