Van den Keybus en De Cuyper doen Antwerp FC pijn

Van den Keybus viert zijn treffer tegen Antwerp FC
Van den Keybus viert zijn treffer tegen Antwerp FC Foto: © Vincent Kalut/Photo News

Club Brugge wordt donderdagavond in ieder geval niet geloot aan Antwerp FC voor de achtste finales van de Croky Cup. De bekerwinnaar van 2020 is namelijk al uitgespeeld. KVC Westerlo was eerder op de avond met 2-1 te sterk. Een belangrijke rol was er weggelegd voor Thomas Van den Keybus, die dit seizoen evenals Maxim De Cuyper op huurbasis uitkomt voor de Kemphanen.

Hoewel Antwerp FC afgelopen zondag nog tegenover Club Brugge stond en komende zondag op bezoek gaat bij Cercle, koos trainer Brian Priske voor een sterke elf tegen KVC Westerlo. Zo verscheen onder meer Björn Engels aan de aftrap. De oud-speler van Club Brugge was zondag nog trefzeker tegen zijn oude werkgever en pakte in de tweede helft een rode kaart. Ook tegen KVC Westerlo viel hij negatief op. Engels veroorzaakte de vrije trap waaruit Van den Keybus, die evenals De Cuyper een basisplaats had, de 1-0 tegen de touwen kopte.

Het werd voor rust nog mooier voor de thuisploeg, die in 1B soeverein aan kop gaat. Van den Keybus reageerde het meest attent op een lange bal van achteruit en gaf de bal goed voor op de inlopende Lyle Foster, die Het Kuipje voor een tweede keer deed ontploffen. KVC Westerlo ging met een 2-0 voorsprong rusten en bezorgde Antwerp dus een enorme klus in de tweede helft. Priske greep bij de start van de tweede helft meteen in en bracht met onder meer Michael Frey de topschutter van de Jupiler Pro League binnen de lijnen.

Gedenkwaardige avond

Ondanks de entree van Frey bleef een Antwerpse storm uit. KVC Westerlo was na een kwartier spelen in de tweede helft met een schot op de winkelhaak zelfs dichtbij de 3-0. Waar Antwerp FC in de tweede helft erg inspiratieloos oogde, speelde de thuisploeg met heel veel zelfvertrouwen. Kyan Vaesen schoot een paar minuten na Foster zijn knal op de winkelhaak maar net over het doel van Ortwin De Wolf. Aan de andere kant was toch wel raak. Ally Samatta tikte van dichtbij de 2-1 binnen. Zo werd het toch nog spannend in Het Kuipje.

KVC Westerlo ging vervolgens zonder De Cuyper en Van den Keybus de slotfase tegemoet. Beide huurlingen van Club Brugge werden na 77 minuten naar de kant gehaald. Antwerp FC zocht nadrukkelijk naar de gelijkmaker, maar de thuisploeg hield ook zonder De Cuyper en Van den Keybus stand. Zo werd het een gedenkwaardige avond voor de ambitieuze koploper van 1B. Ze voegt zich bij de andere vijftien ploegen die zich hebben geplaatst voor de achtste finales. Een ontmoeting tussen Club Brugge en KVC Westerlo is dus mogelijk.