Ook tegen Antwerp krijgen we Otasowie niet te zien

Owen Otasowie, nieuwe middenvelder van Club Brugge
BRUGGE, BELGIUM - AUGUST 19 : New signing for Club Brugge Owen Otasowie , an American midfield player followed during his first day at his new club for medical tests, photoshoot, social at the Club Brugge Belfius Basecamp. Pictured on August 19, 2021 in Brugge, Belgium, 19/08/2021 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Club Brugge telde van de zomer vier miljoen euro neer voor de komst van Owen Otasowie. De middenvelder kwam over van Wolverhampton en hoopte zich in het shirt van Blauw-Zwart terug in de kijker van de nationale ploeg van de Verenigde Staten te spelen. Zijn entree in België is echter geen succes gebleken. Hij wacht nog altijd op zijn debuut. Dat zal er ook tegen Antwerp FC niet van komen.

Otasowie kwam overigens wel al in actie voor Club Brugge. Terwijl verschillende spelers in september in actie kwamen voor hun nationale ploeg, nam Otasowie het met de overgebleven namen op tegen KV Kortrijk. Het vriendschappelijke treffen eindigde in een 0-0 gelijkspel, Otasowie deed een helft mee. Wie dacht dat hij in de wedstrijden daarna zijn officiële debuut voor Club Brugge zou maken, kwam bedrogen uit. De Amerikaan behoorde alleen voor het bezoek aan Charleroi tot de selectie. In de wedstrijden die volgden liet Clement de middenvelder telkens buiten de kern.

Dat zal zondag, als Club Brugge het opneemt tegen Antwerp FC, naar alle waarschijnlijkheid ook zo zijn. ”Otasowie is twee dagen ziek”, vertelde Clement vrijdagmiddag op de persconferentie in de aanloop naar de kraker op de Bosuil. Het wil dus nog steeds niet vlotten met Otasowie. Het ziet er ook niet naar uit dat daar op korte termijn verandering in komt. Het is dringen op het middenveld. Zelfs aanvoerder Ruud Vormer is dit seizoen niet onomstreden. Vormer scoorde vorige week twee keer tegen KV Kortrijk, maar zat een paar dagen later tegen Manchester City weer op de bank. Hij verzorgde als invaller nog wel de assist voor de eretreffer van Hans Vanaken.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws