De Ketelaere nog altijd in de race voor Golden Boy Award

Charles de Ketelaere viert zijn tweede landstitel met Club Brugge
23-05-2021: Voetbal: Club Brugge v KRC Genk: Brugge BRUGGE, BELGIUM - MAY 23: Charles De Ketelaere of Club Brugge during the jupiler pro league match between Club Brugge and KRC Genk at Jan Breydelstadion on May 23, 2021 in Brugge, Belgium (Photo by Jeroen Meuwsen/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Jeroen Meuwsen/Orange Pictures/Photo News

Charles de Ketelaere is bezig aan een opvallend jaar. Dat is niet onopgemerkt gebleven. De aanvaller van Club Brugge behoort namelijk tot de laatste twintig kanshebbers op de Golden Boy Award. Die prijs wordt uitgereikt aan het grootste talent van het kalenderjaar. De Ketelaere verzamelde al ruim 300 stemmen.

Hoewel De Ketelaere al in 2019 zijn debuut maakte in de hoofdmacht van Club Brugge, beleefde hij in het voorbije seizoen zijn echte doorbraak. Hij was belangrijk voor zijn ploeg in de Champions League, met onder meer twee doelpunten tegen Zenit. Zijn goede prestaties leverden hem inmiddels bijna een jaar geleden zijn eerste uitverkiezing voor de Rode Duivels op. Inmiddels kwam hij twee keer in actie voor de nationale ploeg. Afgelopen zondag scoorde hij in de troostfinale van de Nations League tegen Italië zijn eerste interlandgoal.

Daarmee trok hij zijn goede vorm van de eerste twee maanden van het seizoen dus vrijwel moeiteloos door. De Ketelaere was in het afgelopen seizoen al een opvallende verschijning bij Club Brugge, maar kreeg toen de kritiek dat hij moest werken aan zijn rendement. Die boodschap heeft hij begrepen, want hij was dit seizoen al goed voor vier doelpunten en drie assists. Onlangs verzorgde hij nog de assist voor de 1-1 van Hans Vanaken tegen Leipzig. Hoewel toptalenten Pedri (FC Barcelona), Jude Bellingham (Borussia Dortmund) en Mason Greenwood (Manchester United) ook nog in de race zijn voor de Golden Boy Award, is De Ketelaere zeker niet kansloos.

Inmiddels hebben ruim 2.000 mensen hun stem uitgebracht. Daarvan kozen al ruim 300 voor De Ketelaere. Het is veelzeggend voor de ontwikkeling die hij doormaakt. Stemmen kan via de site van Tuttosport, dat deze verkiezing organiseert. In december weten we wie er met de prijs vandoor gaat. De winnaar wordt tijdens de uitreiking van de Ballon d’Or bekendgemaakt.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws