Club NXT blijft ongeslagen in de UEFA Youth League

Rik De Mil, trainer van Club NXT
LOKEREN, BELGIUM - AUGUST 30: Manager Rik De Mil of Club NXT during the 1B Pro League match between Club NXT and Lommel SK at the Daknam stadion on August 30, 2020 in Lokeren, Belgium, 30/08/2020. (Photo by Tomas Sisk / Photo News)
© Ts/Photo News

Het duurt niet lang meer alvorens Club Brugge op het eigen Jan Breydel begint aan de derde wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. Tegenstander is Manchester City, de regerend kampioen van Engeland. Club Brugge is er na een uitmuntende start alles aan gelegen om opnieuw te stunten, al zal dat erg lastig gaan worden. Club NXT gaf de ploeg van Philippe Clement alvast het goede voorbeeld. De beloften hielden Manchester City U19 dinsdagmiddag namelijk op een 1-1 gelijkspel.

Club NXT debuteerde in het afgelopen seizoen in 1B. Deze jaargang doen de beloften echter een stapje terug. Ze komen uit in de Pro League U21. Als het aan Club NXT ligt, speelt het in volgend seizoen zijn wedstrijden gewoon weer in 1B. De ploeg van Rik De Mil liet er in de eerste weken dan ook geen gras over groeien. Nadat Charleroi met 0-8 werd verslagen, moest ook KV Mechelen er met ruime cijfers aan geloven: 0-7. Die start kreeg echter geen passend gevolg. Club NXT verloor van Standard. Een nederlaag die onlangs wel werd rechtgezet met een overwinning op Sint-Truiden.

In de UEFA Youth League is Club NXT nog altijd ongeslagen. De beloften begonnen met een knap 1-1 gelijkspel tegen Paris Saint-Germain, waarna ze drie weken geleden met 1-4 te sterk waren voor RB Leipzig. Dinsdag werd er weliswaar niet gewonnen van de U19 van Manchester City, maar 1-1 is een meer dan prima resultaat. Met onder meer Lynnt Audoor en Antonio Nusa, die afgelopen vrijdag debuteerde in de wedstrijdkern van Club Brugge, aan de aftrap maakte Club NXT een sterke indruk. Het verzamelde in de eerste helft met afstand de meeste kansen. Kort voor rust ging er eindelijk eentje in. Kyriani Sabbe knalde op voortreffelijke wijze raak: 1-0.

Spanning bovenin

In de tweede helft moesten de bezoekers komen en kregen ze via Samuel Edozie een beste kans. Die ging er (nog) niet in. Ruim tien minuten later was het wel raak voor Manchester City. Josh Wilson-Esbrand maakte gelijk na een afgeweken bal. Daar bleef het uiteindelijk ook bij. Zo was Club NXT een lange tijd op weg naar de tweede overwinning in de UEFA Youth League, maar moest het uiteindelijk vrede hebben met een punt. Zowel de Brugse als de Engelse beloften staan nu op vijf punten uit drie duels. Zij kunnen later vandaag gezelschap krijgen van PSG. Bij een overwinning op RB Leipzig komen de Fransen ook op vijf punten.

Laatste nieuws

Reacties

guest
2 Reacties
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws