Clement kan leven met een punt tegen Anderlecht

©Orange Pictures/Photo News

Club Brugge was er alles aan gelegen om zondagmiddag de koppositie te heroveren. Daarvoor moest het winnen op Anderlecht. Een overwinning leek er een lange tijd ook te komen, maar in het laatste gedeelte van de wedstrijd kwam de thuisploeg alsnog langszij. Na een degelijke eerste helft zag Philippe Clement zijn ploeg in de tweede helft een stuk minder voor de dag komen. ''We misten extra 'dash' om het verschil te maken.''

Terwijl Club Brugge dinsdagavond nog in actie kwam in en tegen Leipzig, had Anderlecht geen midweekse verplichtingen. De ploeg van Vincent Kompany werd immers al in de play-offs van de Conference League uitgeschakeld door het Vitesse van Loïs Openda. Anderlecht kon zich dus in alle rust voorbereiden op de kraker tegen Blauw-Zwart. In de tweede helft werd dat ook wel duidelijk. Waar Club Brugge in de eerste helft nog wel gas kon geven, was daar in de tweede helft weinig van over. Dat kostte de landskampioen opnieuw twee punten, waardoor het op doelsaldo promovendus Union en op punten Antwerp FC en Eupen voor zich moet dulden.

Clement kon na afloop van het duel in Brussel echter niets anders dan toegeven dat 1-1 een terechte uitslag was. ''Al ben ik nooit blij met een punt. Ik wil immers altijd winnen. Het was een degelijke wedstrijd, maar we misten extra 'dash' om het verschil te maken. Naar het einde toe hadden we immers minder energie'', aldus de oefenmeester. ''Daarin moeten we nog stappen zetten om ook op het einde nog die extra energie te tonen, want dan kan de uitslag anders zijn.'' Het gelijkspel tegen Anderlecht betekende het tweede opeenvolgende puntenverlies in de competitie. Daardoor zal Club, ondanks de zege op Leipzig, toch met een dubbel gevoel de interlandbreak ingaan.