Balanta keert terug in selectie voor duel met City

Éder Balanta tijdens Club Brugge-STVV
BRUGGE, BELGIUM - DECEMBER 5 : Eder Balanta midfielder of Club Brugge issues instructions during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and St-Truidense VV at the Jan Breydel stadium on December 05, 2020 in Brugge, Belgium, 5/12/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
©Photo News

Philippe Clement kan dinsdagavond in de thuiswedstrijd tegen Manchester City ‘gewoon’ weer een beroep doen op Éder Balanta. De Colombiaan ontbrak afgelopen vrijdag tegen KV Kortrijk, maar is voor de kraker in de derde speelronde van de Champions League dus weer beschikbaar. Ook José Izquierdo is van de partij.

Waar Balanta in het afgelopen seizoen nog veelvuldig wisselde tussen bank en basis, is hij dit seizoen niet uit het elftal van Clement weg te denken. Niet voor niets werd hij onlangs nog genomineerd voor de titel Player of the Month september. Balanta zijn prestaties bleven niet onopgemerkt. Zo kreeg hij onlangs voor het eerst sinds lange tijd weer een uitverkiezing voor de Colombiaanse ploeg. De Colombianen kwamen tijdens de recente interlandbreak drie keer in actie, maar Balanta kwam helaas niet binnen de lijnen.

Bij Club Brugge is hij dus wel zeker van een plek bij de eerste elf. Dat zal dinsdagavond, als Blauw-Zwart bezoek krijgt van Manchester City, niet anders zijn. Tegen KV Kortrijk ontbrak de middenvelder omdat Colombiaan donderdagavond nog in actie kwam. Dat maakte de weg vrij voor Ruud Vormer. De aanvoerder raakte ruim een maand geleden zijn basisplaats kwijt en moest vervolgens door een achillespeesblessure twee wedstrijden aan zijn neus voorbij laten gaan. Hoewel Vormer Club met twee doelpunten langs KV Kortrijk loodste, begint hij tegen Manchester City mogelijk weer op de bank.

Vormer was dankzij zijn twee treffers de gevierde man bij Club Brugge, maar na afloop ging het toch vooral over de rentree van Izquierdo. De Colombiaan keerde van de zomer terug bij Blauw-Zwart. Afgelopen vrijdag verscheen hij voor het eerst sinds zijn terugkeer binnen de lijnen. Of Izquierdo tegen Manchester City ook in actie komt, zal moeten blijken. Hij behoort in ieder geval tot de 21-koppige wedstrijdselectie van Clement.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws