Antwerp FC wint niet in generale voor Club Brugge

Bas Dost in de thuiswedstrijd tegen Antwerp FC
BRUGGE, BELGIUM - MAY 16 : Bas Dost forward of Club Brugge is fighting for the ball with Ritchie De Laet defender of Antwerp FC during the Jupiler Pro League Champions' Play-Off match between Club Brugge and Antwerp FC at the Jan Breydel stadium on May 16, 2021 in Brugge, Belgium, 16/05/2021 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Antwerp FC en Club Brugge ontmoeten elkaar zondagmiddag op de Bosuil. Beide ploegen gaan nadrukkelijk op jacht naar de overwinning. Evenals Blauw-Zwart is de Great Old er namelijk niet in geslaagd om de generale voor de kraker in de Jupiler Pro League te winnen. Waar Club kansloos onderuit ging tegen Manchester City, speelde Antwerp FC met 2-2 gelijk tegen Fenerbahçe.

De Antwerpenaren zijn er alles aan gelegen om Club Brugge dit seizoen dwars te zitten in de strijd om de landstitel. Na een moeizame start leken ze de smaak te pakken te hebben. De Great Old passeerde Club Brugge onlangs zelfs op de ranglijst. De rollen zijn inmiddels alweer omgedraaid. Waar Club Brugge vorige week met 2-0 won van KV Kortrijk, ging Antwerp FC met 2-1 onderuit tegen Zulte-Waregem. Daardoor kunnen Philippe Clement en co hun concurrent zondagmiddag op vijf punten achterstand zetten.

De landskampioen kan echter een getergd Antwerp FC verwachten. Niet alleen omdat er afgelopen weekend werd verloren van Zulte-Waregem. Ook omdat het er donderdagavond niet in is geslaagd de eerste overwinning in de Europa League te boeken. Op bezoek bij Fenerbahçe gingen de Antwerpenaren uitstekend van start. Mbwana Samatta opende namelijk al na twee minuten de score. Heel lang kon Antwerp FC daar echter niet van genieten. De thuisploeg kwam nog geen twintig minuten later op gelijke hoogte en nam nog voor rust zelfs de leiding.

De Great Old moet dus aan de bak in de tweede helft. Die boodschap had ze begrepen, want na nog geen twintig minuten spelen in de tweede helft stond het alweer gelijk. Pieter Gerkens was de maker. Gescoord werd er daarna niet meer, waardoor Antwerp FC genoegen moest nemen met een punt. Dat punt zal overigens ook wel een beetje als een overwinning voelen. Het is namelijk het eerste punt in dit Europa League-seizoen.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws