Welkome opsteker voor Van der Brempt in Charleroi

Van Der Brempt, speler van Club Brugge en Club NXT
Mechelen, Belgium - December 17 : Ignace Van der Brempt defender of Club Brugge in action during the Jupiler Pro League match between KV Mechelen and Club Brugge at the AFAS stadium on December 17, 2020 in Mechelen, Belgium, 17/12/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
©Photo News

Na afloop van de uitwedstrijd in en tegen Charleroi ging het bij Club Brugge vooral over Charles de Ketelaere. Logisch, want een dag nadat hij een nieuw contract had getekend, bezorgde hij zijn ploeg een hele belangrijke zege. Zijn treffer in de laatste minuten van de wedstrijd werd mede mogelijk gemaakt door Ignace Van der Brempt. Daarmee beleefde ook Van der Brempt dus een bijzondere avond.

”Dit dan ook nog eens met een assist van een jongen uit onze eigen academie én een doelpunt van een jongen uit onze eigen academie, dus dat is nog iets extra erbij”, blikte Philippe Clement na afloop van de wedstrijd op Charleroi terug op het doelpunt van De Ketelaere. De assist kwam van Van der Brempt. De verdediger beleefde in het afgelopen seizoen zijn doorbraak, maar moet dit seizoen geduldig wachten op zijn kans. Die kreeg hij een kleine maand geleden, in de uitwedstrijd tegen KAA Gent.

Clement kon toen geen beroep doen op de geschorste Stanley Nsoki. Hij koos er, verrassend genoeg, voor om Van der Brempt in het centrum van de defensie op te stellen. Die keuze pakte verkeerd uit. Club ging hard onderuit. Niet dat alle tegentreffers de schuld waren van Van der Brempt, dat zeker niet. Zijn zelfvertrouwen liep echter wel een flinke deuk op. Het was namelijk voor het eerst dit seizoen dat hij aan de aftrap stond. Clement nam het na afloop van de pandoering in Gent voor Van der Brempt op door te stellen dat de jonge verdediger de beste speler op het veld was aan de zijde van Club.

Na die pijnlijke middag mocht Van der Brempt zich melden bij de U21 van de Rode Duivels. In juni had hij nog een basisplaats tegen Kazachstan, maar in en tegen Turkije begon hij op de bank. Hij kwam in de slotfase nog wel als invaller binnen de lijnen, maar de kans om de kater van een paar dagen eerder weg te spelen, kreeg hij dus niet. Dat is inmiddels, mogen wij geloven, gelukt. Zaterdag kwam hij een kwartier voor tijd binnen de lijnen voor Kamal Sowah. Van der Brempt bracht extra energie in het veld en dat kon Club goed gebruiken. De invaller verzorgde in de slotminuten dus de assist voor de winnende van De Ketelaere. Daarmee beloonde hij zichzelf voor een goede invalbeurt. Precies wat hij nodig had.

Laatste nieuws

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws