Weet RB Leipzig zijn generale wél te winnen?

Club Brugge treft RB Leipzig in de Champions League
©RBLeipzig

Club Brugge was er veel aan gelegen om de thuiswedstrijd tegen OH Leuven vrijdag om te zetten in een overwinning. Niet alleen om de koppositie in eigen land vast te houden. Ook om met een goed gevoel af te reizen naar Leipzig, waar dinsdagavond de tweede groepswedstrijd van de Champions League op het programma staat. Club moest echter genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. De tegenstander van dinsdag, RB Leipzig, komt zaterdagmiddag in actie.

RB Leipzig wilde dit seizoen een serieuze gooi doen naar de landstitel, maar die is op dit moment heel ver weg. De nummer twee van het afgelopen seizoen in de Duitse Bundesliga beleeft een matige start van het seizoen. Ze staat na vijf competitiewedstrijden op slechts vier punten. De laatste overwinning dateert inmiddels van ruim een maand geleden. Ook de eerste opwachting in de Champions League leverde geen punten op. RB Leipzig ging in een krankzinnige wedstrijd in Manchester met 6-3 onderuit tegen City.

Vorige week kwam de ploeg niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen 1.FC Köln. Er zal zaterdagmiddag dus echt weer een keer gewonnen moeten worden. Dat moet dan gebeuren tegen Hertha BSC, dat momenteel drie plekken hoger staat op de ranglijst. De ontmoeting tussen RB Leipzig en Hertha BSC begint om 15.30 uur. Ook Manchester City en Paris Saint-Germain, de andere teams in groep A van de Champions League, komen zaterdag in actie. Manchester City speelt de topper tegen Chelsea, terwijl PSG bezoek krijgt van Montpellier. Dinsdag staan de sterrenformaties van Mauricio Pochettino en Pep Guardiola tegenover elkaar in Parijs.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws