Verwachte elf: ‘Vormer moet vrezen voor basisplaats’

Ruud Vormer viert zijn treffer namens Club Brugge tegen Cercle
BRUGGE, BELGIUM - AUGUST 6 : Team captain Ruud Vormer midfielder of Club Brugge celebrates scoring the opening goal during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Cercle Brugge at the Jan Breydel stadium on August 06, 2021 in Brugge, Belgium, 6/08/2021 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Club Brugge begint woensdagavond aan een nieuw avontuur in de Champions League. De kampioen van België mag haar borst direct natmaken, want het grote Paris Saint-Germain komt op bezoek. De Fransen beschikken met Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé over de beste voorhoede ter wereld. Het kan haast niet anders dan dat Philippe Clement een speciaal plan heeft bedankt. Volgens Het Nieuwsblad gaat dat mogelijk ten koste van Ruud Vormer.

Hoewel Club Brugge de grote underdog is voor de wedstrijd van woensdagavond, is Philippe Clement niet van plan om zijn elftal ultra-verdedigend het veld in te sturen. Althans, dat zei hij dinsdag op de persconferentie. ”We willen ook scoren, daar hebben we aan gewerkt de voorbije twee dagen”, was de boodschap, al realiseert Clement zich ook dat hij niet te veel risico kan nemen. ”Op verdedigend vlak zullen we een stap hoger moeten zetten. Er zal een sterk collectief nodig zijn om een resultaat te halen.”

En daarom kiest de oefenmeester mogelijk niet voor de ervaring van Ruud Vormer, maar voor de body van Noah Mbamba. Het toptalent speelde weliswaar nog geen minuut in de Champions League of Europa League, maar heeft in de wedstrijden die hij speelde een behoorlijke indruk achtergelaten. Clement was al meerdere keren lovend over de jonge middenvelder. Er zal echter veel afhankelijk zijn van de fitheid van Éder Balanta. De Colombiaan viel vrijdag tegen KV Oostende nog uit met een blessure, maar behoort wel ‘gewoon’ tot de selectie voor PSG.

Of Balanta ook aan de aftrap staat, kon Clement dinsdagmiddag nog niet bevestigen. Voor de Colombiaan is er mogelijk een belangrijke rol weggelegd tegen PSG. Met zijn fysieke profiel moet hij het Parijse geweld in bedwang houden. Dat kan hij natuurlijk niet alleen en daarom kiest Clement volgens Het Nieuwsblad waarschijnlijk voor Mbamba.

VERMOEDELIJKE OPSTELLING: Mignolet, Mata, Hendry, Nsoki, Sowah, Mbamba, Balanta, Vanaken, Sobol, De Ketelaere en Lang.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws