Trotse Clement: ”Zo willen we elke match spelen”

Philippe Clement in de thuiswedstrijd tegen Eupen
BRUGGE, BELGIUM - JULY 25: Coach Philippe Clement of Club Brugge during the Belgian Jupiler Pro League match between Club Brugge and KAS Eupen at Jan Breydelstadion on July 25, 2021 in Brugge, Belgium (Photo by Perry van de Leuvert/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
©Orange Pictures/Photo News

Club Brugge heeft zich in de eerste match van het nieuwe Champions League-seizoen van zijn beste kant laten zien. De ploeg kwam woensdagavond tegen Paris Saint-Germain weliswaar al vroeg op een 0-1 achterstand, maar kwam nog voor de pauze op gelijke hoogte. Blauw-Zwart trok uiteindelijk een punt over de streep, waar drie punten echt niet onverdiend zouden zijn geweest. Philippe Clement was na afloop dan ook trots op zijn ploeg.

Een groep met Manchester City, PSG en RB Leipzig. Een schitterende loting, maar wel een bijzonder zware. Club leek zijn ambitie om eindelijk eens te overwinteren in de Champions League dan ook al voor de aftrap van de groepsfase te mogen parkeren. Woensdagavond bewees de ploeg van Clement echter dat ze zich wel degelijk kan meten met de beste ploegen in Europa. ”Ik ben heel trots op mijn spelers, ze hebben een heel sterke match op fysiek en mentaal vlak gespeeld”, begon Clement na afloop van het 1-1 gelijkspel tegen PSG.

Club Brugge begon goed aan de match, maar moest in het eerste kwartier al een teleurstelling slikken. PSG opende via Ander Herrera de score. Waar Club er in de voorgaande jaren vaak met de pakken bij neer ging zitten na een vroege tegenvaller, ging het woensdag juist nog beter voetballen. ”We starten goed, maar slikken dan een doelpunt op het kwartier. Wat me dan vooral tevreden maakt is de reactie van mijn spelers”’, aldus Clement, die zag dat zijn ploeg na de 1-1 van Hans Vanaken kansen kreeg op meer. ”Dit is onze filosofie, zo willen we elke match spelen.”

Natuurlijk had Clement ook een puntje van kritiek. ”Als ik kritisch moet zijn, dan ben ik gebied te zeggen dat de efficiëntie nog hoger moet.” De start mag er in ieder geval zijn. Over twee weken hoopt Club Brugge die in Leipzig een goed vervolg te geven. ”De andere ploegen zijn verwittigd, er komen nog vijf finales aan en daar moeten we klaar voor zijn. Ik denk niet dat deze groep grenzen moet stellen. Laat ons dromen en dan zien we wel waar we uitkomen. Dit was alvast een schitterende prestatie”, aldus een trotse Clement.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws