Rits haalt uit naar Leuven: ''Een soort van anti-voetbal''

PHOTONEWS 10944304 021
PHOTONEWS 10944304 021 Foto: © Jan De Meuleneir/Photo News

Mats Rits begon het seizoen als wissel, maar heeft zich sinds zijn sterke match tegen Paris Saint-Germain weer in de basis van Club Brugge gespeeld. Ook vrijdagavond in het thuisduel met OH Leuven stond hij aan de aftrap. Rits kwam een aantal keer in scoringspositie, maar kon niet voorkomen dat Blauw-Zwart twee punten liet liggen. Na afloop maakte hij zich vooral kwaad over het spel van de tegenstander.

''Op den duur heb je het ook gehad met dat tijdrekken. Ze spelen een soort van anti-voetbal, want ik denk dat Simon Mignolet maar één bal heeft moeten pakken'', zei de middenvelder na afloop. Het was niet voor het eerst dit seizoen dat een tegenstander van Club Brugge naar Jan Breydel kwam om zich terug te trekken en elk moment aangreep om tijd te winnen. Op de eerste speeldag deed Eupen dat nog vele malen erger, waarop de arbiter besloot om na de negentigste minuut maar liefst dertien minuten langer door te voetballen. Toen scoorde Club in de laatste minuut nog de 2-2.

Dat punt voelde als een overwinning. Het gelijkspel tegen OH Leuven als twee verloren punten. ''We hadden volledige controle over de wedstrijd, we creëren kansen, maar de efficiëntie was er duidelijk niet en dat heeft ons twee punten gekost. We komen via Mata meer dan verdiend op 1-1, maar de tweede goal wilde er niet in en dat is natuurlijk jammer'', aldus Rits. Zo verspeelde Club Brugge al voor de vierde keer in negen speeldagen punten. Daarmee is de start nog slechter dan vorig seizoen, toen het na negen wedstrijden op negentien punten stond.